Cercar en aquest blog

5/27/2015

Aspa: ‘Hem fet uns resultats històrics a les Terres de l’Ebre’

Aquest matí, el president de la Federació de l'Ebre d'ERC, Gervasi Aspa, i el secretari d'Organització de la Federació, Albert Salvadó, acompanyats dels futurs alcaldes de Roquetes, l'Aldea i Amposta han valorat els resultats de les passades eleccions municipals. Aspa s'ha mostrat molt content i satisfet pels 'resultats històrics' assolits i que permeten  els ser el referent d'esquerres i l'independentisme a les Terres de l'Ebre. El president republicà ha destacat que ERC-AM és segona força política amb 25.544 vots, a més de ser a 19 municipis la llista més votada, 15 dels quals amb majoria absoluta.  De fet excepte a Bot, a tots els pobles on han presentat candidatura han aconseguit representació.

 

Pel que fa al Montsià Aspa ha destacat que per primera vegada a la història són primera força amb 10.155 vots i 36 regidors, 8 més que fa 4 anys. Amb les majories absolutes a Amposta i Alcanar, els grans resultats de la Ràpita, Godall i Sant Jaume d'Enveja. Fet que els reportarà 9 consellers i possibilitats de governar. Pel que fa al Baix Ebre el president republicà s'ha mostrat satisfet per les majories absolutes a Roquetes, l'Aldea, Perelló, Xerta i Paüls, lloc on malgrat debutar han trencat el bipartidisme històric. Els 9.145 vots aconseguits han suposat un salt important dels 35 regidors anteriors als 52 regidors actuals. Sobre la situació de Tortosa Aspa no ha volgut avançar res ja 'que s'està negociant'. Camarles, l'Ametlla de Mar i l'Ampolla són pobles on el creixement d'ERC ha estat molt important. En total Esquerra ha aconseguit 8 consellers comarcals.

 

Aspa ha destacat l' 'espectacular  resultat a la Ribera d'Ebre' on han guanyat en 8 dels 14 municipis: Flix, Miravet, Rasquera, Garcia, Ginestar, Benissanet, la Torre de l'Espanyol, i Móra la Nova, lloc on s'ha trencat la majoria absoluta històrica de CiU. Els 4.628 vots assolits han permès passar de 23 a 50 regidors i tenir 8 consellers comarcals.

 

Per últim la Terra Alta, segons Aspa, 'ha deixat de ser l'assignatura pendent d'Esquerra' passant de 11 a 24 regidors; sent segona força amb 1.616 vots, tenint dos majories absolutes a Caseres i la Fatarella i aconseguint 5 consellers comarcals. Aspa ha acabat la seva intervenció qualificant de 'gran èxit' els dos diputats provincials aconseguits pel partit judicial de Tortosa i la suma de vots aportada per la Ribera d'Ebre al partit judicial de Reus..