Cercar en aquest blog

5/09/2015

El president de la Generalitat donarà suport a la candidatura de la Terra Alta i Gandesa per acollir el Concurs Mundial de Garnatxes del Món

El president de la Generalitat donarà suport a la candidatura que presentarà la Terra Alta i Gandesa per acollir l'edició de 2017 del Concurs Mundial de Garnatxes del Món, que valora els millors vins elaborats amb esta varietat. Cinc institucions vinculades al sector del vi de Gandesa, liderades per l'Ajuntament de la capital comarcal i el Consell Regulador de la Denominació d'Origen, han organitzat un acte el 15 de maig, a les 6 de la tarda, al Celler Cooperatiu de Gandesa, per recollir les adhesions del sector a la candidatura,sota la presidència d'Artur Mas.

El Concurs Garnatxes del Món és un certamen anual que premia els millors vins elaborats amb la varietat garnatxa, en totes les categories, amb denominació d'origen geogràfica, procedents de qualsevol país o regió vitivinícola del món. Confronta vins l'assemblatge dels quals presenta un 60% o més de varietat garnatxa, segons les normes vigents al país de producció.

 

A la tercera edició d'aquest certamen —Grenaches du Monde 2015—, celebrada a Perpinyà, es van atorgar  9 medalles d'or i 5 medalles de plata a vins emparats per la DO Terra Alta. Els organitzadors de l'acte, consideren que "després dels èxits aconseguits pels vins de la comarca en les edicions de 2013 i 2014, aquests guardons mundials han contribuït a consolidar la nostra DO com una de les més reconegudes i alhora a incrementar la notorietat de la marca col·lectiva Terra Alta". Uns reconeixements als quals cal afegir-hi els aconseguits als Premis Vinari 2014, on els vins comarcals ja va ser els més guardonats.


La Terra Alta destaca com a productora de garnatxa blanca, la varietat més característica de la zona, on es concentra un terç de la producció mundial d'aquest raïm.