Cercar en aquest blog

5/26/2015

PIMEC Terres de l’Ebre dóna les claus per començar un procés d’internacionalització

PIMEC Terres de l'Ebre ha organitzat avui una jornada  a La Sénia sobre el procés d'internacionalització orientada tant per a les empreses que estan considerant la possibilitat d'exportar com per a les que ja ho fan. La jornada ha analitzat els aspectes clau que s'han de tenir en compte per determinar el potencial exportador de l'empresa i, sobretot, aquells que faran possible un resultat satisfactori. 

Santiago Roselló, president de PIMEC Terres de l'Ebre, ha afirmat que "la internacionalització de les empreses avui en dia no és únicament una opció estratègica, sinó una condició de supervivència, en molts casos". També ha destacat la voluntat de la patronal de donar suport al sector del moble de La Sénia, "un sector De la seva banda, Jordi Planas, tècnic sènior del Servei de Suport a l'Exportació del Departament Internacional de PIMEC, ha afirmat que "l'èxit de la internacionalització requereix un plantejament que respongui a determinades condicions i factors i, en definitiva, una preparació de les empreses". 

Planas ha desgranat el procés a través de l'explicació dels requisits necessaris per a començar l'aventura de vendre a l'estranger amb èxit i ha donat les claus per evitar els errors que s'acostumen a donar entre les pimes que s'inicien en aquesta experiència. 

En aquest cas, ha posat com a exemple les empreses dedicades al sector del moble.

La jornada s'ha portat a terme a la sala d'actes del CENFIM (Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i el Moble de Catalunya) a la Sénia i ha comptat amb la intervenció de Francisco Triviño, delegat d'exportació del Col·lectiu d'Empresaris del Moble de La Sénia. La cloenda de la jornada ha anat a càrrec de l'alcaldessa en funcions de La Sénia, Marutxi Ballester, qui ha vingut acompanyada del que serà el nou alcalde del municipi a partir del 13 de juny, Joan Moisès.