Cercar en aquest blog

6/27/2015

La 65a Nit de Santa Llúcia se celebrarà a Tortosa

El proper dilluns 29 de juny a les 11 h a l'Ajuntament de Tortosa es presentarà la 65a Nit de Santa Llúcia – Festa de les Lletres Catalanes. El 1982 la capital del Baix Ebre ja va acollir la Nit de Santa Llúcia, així que serà el segon cop que s'hi celebra.

L'acte de signatura del conveni comptarà amb la participació de Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural i de Ferran Bel i Dolors Queralt, alcalde de Tortosa i regidora de Cultura respectivament, a més de Josep Francesc Moragrega, president d'Òmnium-Terres de l'Ebre, que explicaran la vinculació de la Nit de Santa Llúcia amb la ciutat. El 1982 la capital del Baix Ebre ja va acollir la celebració, així que serà el segon cop.

Tortosa prendrà el relleu de Barcelona i acollirà l'entrega de la Nit de Santa Llúcia, en el transcurs de la qual es lliuraran fins a vuit premis literaris: el premi Sant Jordi de novel·la, el premi Carles Riba de poesia, el premi Mercè Rodoreda de contes i narracions i el premi Frederic Roda de teatre, entre d'altres.

La Festa de les Lletres Catalanes és organitzada per Òmnium Cultural des dels seus orígens. Se celebra un cop l'any i de forma itinerant per diferents poblacions de Catalunya, pels volts del 13 de desembre (Santa Llúcia). Vol projectar la literatura catalana i la vitalitat cultural als Països Catalans, així com difondre la cultura de la localitat o comarca on se celebra, mitjançant actes previs.