Cercar en aquest blog

6/02/2015

Les quatre propostes finalistes del projecte d’intervenció artística XYZ al Trabucador ja es poden votar online

La segona convocatòria d'art públic i instal·lacions en espais singulars XYZ, impulsada per Lo Pati-Centre d'Art Terres de l'Ebre, afronta aquesta setmana la fase de participació ciutadana. Així  després que el jurat format per Ignasi Aballí (artista), José Carlos Suárez (crític d'art i professor de la Universitat Rovira i Virgili) i Francesc Vidal (director del Parc Natural del Delta de l'Ebre) seleccionés quatre projectes finalistes ara és el públic qui pot escollir i  votar quina d'aquestes quatre obres s'acabarà executant, el dia 4 de juliol, al braç del Trabucador. Els projectes seleccionats es poden votar via online a https://xyzterresdelebre.wordpress.com/vota-la-proposta-guanyadora/ o bé de manera presencial els dies 5, 6 i 7 de juny a Lo Pati-Centre d'Art de les Terres de l'Ebre, a Amposta, i a l'Església Nova de Sant Carles de la Ràpita. En tots dos espais hi haurà una exposició explicativa amb les diferents propostes i una urna on poder dipositar els vots.

Aquesta segona convocatòria de l'XYZ, impulsada per Lo Pati-Centre d'Art Terres de l'Ebre i dirigida per Antònia Ripoll i Eva Cajigos, proposa intervenir un dels espais més peculiars i fràgils del Delta de l'Ebre: la platja del Trabucador, un braç de sorra de set quilòmetres de longitud que uneix la península de la punta de la Banya amb el Delta i que exerceix de barrera protectora de la Badia dels Alfacs. La intervenció del XYZ delimita un tram del Trabucador de 240,83 metres de longitud i 123 d'amplada. Els projectes seleccionats i que es poden votar són:

Emmirallar: un marc d'espills mòbils que reflectirà les dos mars, la de dins i la de fora. Dels artistes Jordi Luengo (Tarragona, 1966) i Teresa Martín (Madrid, 1971).

Flags: 41 banderes de tela, impreses amb les fotos dels diferents cels del Trabucador que l'artista ha extret d'Internet. De Miquel Garcia (Barcelona, 1975)

Cuida'm: una instal·lació amb una frase dóna veu a la natura: "Cuida'm. Sóc fràgil i tenaç". De Beatriz Minguez (Barcelona, 1982).

123 metres d'amplada: una aplicació de realitat augmentada que complementarà el que veuen los nostres ulls en aquell tros concret de platja. D'Iñaki Alvárez (Vic, 1975) i Carme Torrent (Mataró 1971).

Horari votacions presencials a Lo Pati i Església Nova

 

Divendres, 5 de juny

De 17:00 a 20:30

Dissabte, 6 de juny

D'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:30

Diumenge, 7 de juny

D'11:00 a 14:00