Cercar en aquest blog

6/19/2015

PIMEC celebra la Llei del SOC ja que facilitarà la millora en eficiència de les Polítiques Actives d’Ocupació

El Parlament de Catalunya va aprovar ahir la Llei d'ordenació del sistema d'ocupació i del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya. La nova norma ha de facilitar la millora en l'eficiència i qualitat de les Polítiques Actives d'Ocupació mitjançant la posada en marxa i l'impuls de nous instruments en totes les fases del desenvolupament de les mateixes.

La patronal, que ha treballat molt intensament en la proposta en el marc del Consell de Direcció del SOC i després en el seu tràmit parlamentari, considera que la llei estableix el marc i els instruments necessaris perquè, tot i deixar marge d'actuació política, es configuri un servei àgil i flexible que ajudi la població activa i, especialment les persones que es troben en situació d'atur, a trobar feina i a les empreses a trobar aquelles persones treballadores que necessiten.

PIMEC assenyala que aquesta, juntament amb la llei de formació i qualificació professionals, esdevenen instruments estratègics per avançar en l'ajustament entre l'oferta i la demanda del treball.

PIMEC valora especialment:

 La rellevància de la prospecció i l'avaluació com elements fonamentals en la gestió de les Polítiques Actives d'Ocupació que permetran un avenç sostingut en la seva eficàcia.

 La flexibilitat en els instruments de col·laboració público-privada que  permetrà la millora en la gestió dels recursos públics.

 L'articulació d'un nou model de concertació territorial que acostarà les politiques a les necessitats presents i futurs dels territoris.

 La creació d'un sistema únic d'informació que permetrà la traçabilitat de les actuacions i facilitarà als usuaris la gestió del seus itineraris ocupacionals.  

 La creació, a proposta de PIMEC, d'un òrgan  de participació per als operadors de les polítiques que els permeti conèixer i aportar el seu coneixement i visió. PIMEC entén que aquest instrument esdevé especialment necessari en els inicis de la recuperació econòmica per tal de garantir que les empreses puguin trobar en un mercat de treball, cada cop més transparent i eficient, les persones treballadores amb la qualificació necessària.