Cercar en aquest blog

6/19/2015

Unió de Pagesos denuncia les empreses d’ITV davant l’Agència Catalana de Consum pel presumpte engany en limitar la càrrega autoritzada de tractors pels frens de servei


 

Unió de Pagesos ha denunciat davant l'Agència Catalana de Consum les empreses d'estacions d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) ja que considera un presumpte engany que es cobri als pagesos en les inspeccions un tràmit de reforma per restringir-los la capacitat de càrrega de tractors adduint que la seva fitxa tècnica, pel que fa al fre de servei, no es correspon amb la seva homologació. Pel sindicat, aquest procediment és enganyós per al consumidor i no s'adiu a l'article 61.2 de la Llei sobre tràfic, circulació de vehicles a motor i seguretat vial.

 

Aquestes estacions han cobrat als pagesos els tràmits d'una rebaixa de la massa màxima autoritzada remolcada a menys de 3.000 kg sota l'amenaça d'inhabilitació per circular, quan aquesta modificació suposa no poder usar el tractor per a una de les finalitats bàsiques pel qual fou adquirit: transportar inputs, collites, etc. elements essencials per al normal desenvolupament de l'activitat agrària a les explotacions afectades.

 

El sindicat vol que s'obligui a les empreses denunciades (Applus+, Prevencontrol SA, ATISAE i Certio ITV SL, Grupo Itvelesa) a adequar els seus serveis a la legalitat, a que es reparin els danys ocasionats i es retornin els imports il·legalment cobrats, la tarifa per reformes és d'uns 41,58 euros.

 

Així mateix, el sindicat ja havia denunciat públicament que concessionaris i fabricants de maquinària agrària i forestal van vendre vehicles sense frens de servei del conjunt tractor-remolc de més de 3.000 quilos de massa màxima autoritzada.

 

El sindicat és reunirà dilluns amb responsables dels departaments d'Agricultura i de seguretat industrial d'Empresa i Ocupació per abordar aquesta situació.