Cercar en aquest blog

6/25/2015

Un projecte sobre galeries d’art clausurades per la crisi inaugura el nou espai expositiu del Centre d’Art Lo Pati

Lo Pati – Centre d'Art Terres de l'Ebre inaugurarà el proper divendres 3 de juliol el nou espai expositiu Fora d'horesamb el cicle Durant l'exposició el centre romandrà tancat, comissariat per Cèlia del Diego. Ho farà amb l'exposicióClosed galleries de Gerard Cuartero (Barcelona, 1979), que naix a partir de l'adquisició dels dominis web de 41 galeries d'art d'arreu de l'Estat clausurades els últims anys, amb la intenció de deixar constància de la pèrdua que suposa cada nou tancament així com obrir una reflexió sobre la rapidesa amb què està desapareixent un sistema que havia tardat dècades en construir-se. Per donar forma al seu projecte Cuartero velarà les finestres de Lo Pati, com si fos un local tancat, però s'hi podrà veure l'interior de l'espai expositiu totalment buit a través de les escletxes de les lletres dels 41 dominis recuperats.

Aquesta és la primera d'un cicle d'exposicions comissariat per la crítica d'art Cèlia del Diego, un cicle concebut per al nou espai Fora d'hores de Lo Pati que s'il·lumina quan el centre tanca les seves portes (de 20.00 a 24.00 hores), i pretén posar en qüestió la dicotomia entre els binomis obert-tancat, presència-absència, representació-autenticitat. El projecte cerca reflexionar sobre la necessitat d'estar present a totes hores, aquella que mou cada vegada més museus i centres d'art a crear un espai que ampliï les seves hores de visibilitat, la que mou els artistes a promocionar contínuament el seu treball, o la que mou els ciutadans a projectar en tot moment una imatge construïda d'ells mateixos en el món global. Fins al desembre, amb una periodicitat de dos mesos, es podrà veure l'obra de dos artistes més, Lúa Coderch i Luz Broto

Concert inaugural amb l'actuació de Salfuman

Seguint el fil narratiu del cicle, per a la inauguració d'aquest nou espai expositiu s'ha programat una actuació musical en directe. La multi-instrumentista valenciana Sandra Rapulp presentarà el seu projecte Salfuman, una mena de BFlecha assossegada, propera al dream pop i a la cançó d'autor preciosista que es  desenvolupa entre tons vaporosos i onírics. Ho aconsegueix amb l'ajuda de sintetitzadors virtuals, guitarra i pedals i veus xiuxiuejades. Salfuman actuarà dins l'aparador de Lo Pati, de cara al carrer, de manera que el públic estarà fora a la plaça i només podrà escoltar-la amb auriculars, com una silent party. Així que Durant l'actuació l'equip de so romandrà apagat.