Cercar en aquest blog

7/30/2015

Móra la Nova s’endinsarà aquest cap de setmana en la seua Festa Major


Després d'una setmana farcida d'actes festius preludi de la Festa Major, aquest cap de setmana Móra la Nova celebrarà pròpiament la seua Festa Major 2015 que durarà fins al dilluns 3 d'agost. La novetat més destacada d'enguany és que s'introdueix la figura del pregoner. La persona escollida per encetar aquesta tradició és l'escriptor local Miquel Esteve, conegut per obres com "El joc de  Sade" o "La fi dels secrets" . Segons ha manifestat la regidora de Festes, Míriam Vinaixa, "des de la comissió de Festes hem vist que la figura del pregoner està molt arrelada arreu de Catalunya i que és una figura molt significativa que et permet reconèixer les persones més il·lustres del municipi". Si bé aquesta és la novetat més destacada, Vinaixa ha explicat que, tot i que han tingut poc temps, ja que van accedir al govern municipal de cap i de nou el passat mes de juny, s'ha intentat "conservar els actes més tradicionals que agraden a la gent com ara el vemut, el voley, les majorettes.. però en algun cas hem donat un toc nou a aquests actes perquè es vegin diferents i perquè despertin la curiositat de la gent, i hem introduït algun acte nou, com el pregó". Una altra idea posada en marxa, segons la regidora de Festes, "és que hem descentralitzat els actes, si bé fins ara tot se centralitzava a la plaça de l'Església, enguany hem intentat fer un acte en tots els llocs on es podia, per exemple, a l'Ateneu o al carrer Major".

 

L'alcalde Francesc Moliné, per la seua part, ha definit el programa d'enguany com un  "programa on predomina la imaginació i l'enginy per sobre del pressupost perquè els temps no estan per a grans despeses, i on trobem actes per a grans, petits i mitjans" Pel que fa al fet d'instaurar la figura del pregoner, ha manifestat que "és un pas important per poder destacar amb estima i admiració la feina feta per personalitats del nostre entorn més proper". Moliné ha volgut fer una crida a la participació tant de veïns del poble com gent del voltant "seran tots benvinguts a la nostra festa, lloc on compartir moments d'oci i de germanor i aparador del nostre tarannà hospitalari i obert".

 

Les festes populars començaran amb la proclamació de les pubilles del 2015 i el pregó aquest divendres 31 de juliol a les 20 hores. L'acte es realitzarà al carrer Imperial Tarraco i no a la plaça de l'Església com era habitual. També aquesta tarda es convertirà el tradicional berenar de pa amb tomàquet i pernil amb un berenar-sopar i s'ha programat la VIII Nit Jove en què s'ha apostat per rock de la zona amb Mano's rock, Pastorets rock i el Dj Cris . També dissabte a la nit hi haurà el Concert Jove amb grups del territori, Setrill (guanyadors del concurs A Xalar!) i La reina del Black Jack. I diumenge a la nit les nits blanques i dilluns a la nit el castell dels focs d'artifici final de festa. Abans dels focs d'artifici però, els quatre dies de festes s'han programat moltes activitats i molt diverses adreçades a infants, joves i grans.


El programa de festes el podeu consultar a la pàgina web de l'Ajuntament, al següent enllaç: http://www.moralanova.cat/public_files/programa-festes-2015.pdf