Cercar en aquest blog

8/01/2015

Comencen les obres per transformar en regadiu 500 hectàrees dels termes de Batea i Caseres, a la Terra Alta

Avui dissabte, 1 d'agost, Jordi Ciuraneta i Riu, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, ha visitat la comarca de la Terra Alta, amb l'objectiu de fer una visita d'obres i assistir a una explicació tècnica sobre l'ampliació del reg oriental de la Terra Alta (ZOTA). Aquestes obres faran possible l'ampliació del reg oriental en 500 noves hectàrees dels termes municipals de Batea i Caseres, gràcies a una inversió pròxima als 5 milions d'euros. Ciuraneta ha destacat el fet que aquests diners són les aportacions dels regants terraltins al projecte del reg, que s'han aconseguit reinvertir íntegrament en l'ampliació del reg gràcies a un acord a l'empara de la Llei òmnibus. 


El conseller s'ha reunit a peu d'obra amb els presidents de les comunitats locals de la ZOTA i ha escoltat les reivindicacions dels beneficiaris de l'obra. S'ha demanat a Ciuraneta que agiliti els tràmits per aprovar l'estudi d'impacte ambiental que permetria executar les dos fases de l'obra simultàniament i entrar en servei la propera campanya de reg, a l'hivern de 2016. Aquest estudi d'impacte ha vist allargada la seua tramitació perquè es vol aprofitar per sol·licitar a la Confederació Hidrogràfica de  l'Ebre (CHE) l'ampliació de la concessió d'aigua d'actual per poder elevar de 9.000 les 9.000 hectàrees actuals a 14.000 hectàrees l'àrea del ZOTA. Ciuraneta s'ha compromès a ocupar-se del tema i a donar una resposta ràpida, a fi i efecte de permetre que l'obra s'executi sense més demores.


Posteriorment, Ciuraneta s'ha reunit a porta tancada amb els regants a la seu del Consell Comarcal de la Terra Alta i ha visitat la seu del Consell Regulador de la denomiació d'Origen Terra Alta, a Gandesa, on ha mantingut una reunió de treball amb els seus membres.