Cercar en aquest blog

8/01/2015

El conseller d'Agricultura de la Generalitat visita el Consell Comarcal de la Terra Alta

Jordi Ciuraneta i Riu, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, ha visitat avui la comarca de la Terra Alta, amb una agenda que ha inclòs estades a l'Ajuntament de Gandesa, a les obres d'ampliació del regadiu de la Terra Alta, al Consell Comarcal i a la seu de la denominació d'origen Terra Alta.


En la seua estada al Consell Comarcal, el conseller Ciuraneta ha signat al llibre d'honor i ha estat obsequiat amb un lot de vi i oli de la comarca per part del president comarcal, Carles Luz. Posteriorment, Ciuraneta s'ha reunit a porta tancada amb els presidents de les regants de la zona oriental de la Terra Alta (ZOTA) i amb representants del Consell Comarcal.


Justament, un dels principals objectius de la visita del conseller a la Terra Alta era conèixer de primera mà les obres de l'ampliació del reg de la ZOTA. Aquestes obres faran possible l'ampliació del regadiu en 500 noves hectàrees dels termes municipals de Batea i Caseres, gràcies a una inversió pròxima als 5 milions d'euros. Ciuraneta ha destacat el fet que aquests diners provenen de les aportacions dels regants terraltins al projecte de construcció del reg, que s'han aconseguit reinvertir íntegrament a la comarca en l'ampliació del reg gràcies a un acord a l'empara de la Llei òmnibus.


El conseller s'ha reunit a peu d'obra amb els presidents de les comunitats locals de la ZOTA de Batea i Caseres, i ha escoltat les reivindicacions dels beneficiaris de l'obra. S'ha demanat a Ciuraneta que agiliti els tràmits per aprovar l'estudi d'impacte ambiental que permetria executar les dos fases de l'obra simultàniament i entrar en servei la propera campanya de reg, a l'hivern de 2016. Aquest estudi d'impacte ha vist allargada la seua tramitació perquè es vol aprofitar per sol·licitar a la Confederació Hidrogràfica de  l'Ebre (CHE) l'ampliació de la concessió d'aigua d'actual per poder elevar de les 9.000 hectàrees actuals a 14.000 hectàrees l'àrea del ZOTA. Ciuraneta s'ha compromès a ocupar-se del tema i a donar una resposta ràpida, a fi i efecte de permetre que l'obra s'executi sense més demores.


Finalment, el conseller ha visitat la seu del Consell Regulador de la denominació d'origen Terra Alta, a Gandesa, on ha mantingut una reunió de treball amb els seus membres.