Cercar en aquest blog

8/23/2015

La Pobla de Massaluca celebra la 2a Festa de l'Ametlla

El municipi de la Pobla de Massaluca ha celebrat avui la segona edició de la Festa de 'Ametlla, una celebració que té l'objectiu de promocionar un dels principals principals productes agroalimentaris de la localitat, juntament amb el vi i l'oli. La festa ha emplenatt de paradetes els principals carrers del nucli antic de la població, que oferien als visitants rebosteria feta d'ametlla, vi, oli, altres productes agroalimentaris típics de la comarca, i productes artesanals ens general. També s'han organitzat en diversos portals de cases del poble exposicions artístiques.

L'acte inaugural ha anat a càrrec de 'alcalde, Toni Ferré; el president comarcal, Carles Luz, i el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés. Pallarés ha assegurat, en el seu discurs, que el sector de l'ametlla de la Terra Alta passa actualment per un bon moment, ja que aquesta fruita seca ha assolit un bon nivell de producció, gràcies a l'empenta que li ha donat la implantació del reg, i als bons preus que l'ametlla té actualment en el mercat. El delegat del govern ha recordat els problemes que va haver de superar en un principi el projecte del reg oriental de la Terra Alta (ZOTA) i els beneficis ha reportat, un cop executades les obres, als conreus més importants de la zona: vinya, olivers i ametllers.

La Festa de l'Ametlla ha comptat amb la participació de desenes d'expositors de productes artesanals, i l'organització de degustacions de productes d'ametlla, tallers, exposicions, actuacions musicals i folklòriques, així com un concurs de plegar i pelar ametlles.