Cercar en aquest blog

8/29/2015

PIMEC Agroalimentària analitza la situació del sector amb empresaris de les Terres de l’Ebre

PIMEC Agroalimentària ha iniciat una sèrie de jornades en diferents punts de Catalunya amb l'objectiu de conèixer les necessitats i
problemàtiques dels empresaris del sector en l'àmbit local i establir accions i estratègies que ajudin a millorar la seva competitivitat.

L'itinerari ha començat a les Terres de l'Ebre, a la Cambra Arrossera del Montsià, en una reunió conjunta entre els membres de la Comissió Executiva de PIMEC Agroalimentària i empresaris del territori. Santi Roselló, president de PIMEC Terres de l'Ebre; David Coll, president de PIMEC Agroalimentària; i Miquel Fàbregas, president de la Cambra Arrossera del Montsià, han participat a la jornada.

Els empresaris del territori han deixat palès que són un dels subsectors clau de les Terres de l'Ebre i, per garantir la seva competitivitat, és del tot necessari:

 Incentivar més inversions productives a les Terres de l'Ebre.

 Acabar amb els greus problemes de morositat que pateix el sector.

 Potenciar com a alternativa el producte ecològic i la venda de proximitat per tal que part de la producció eviti que els preus topin amb un reduït marge de benefici.

 Trobar solucions a l'increment constant del preu de les assegurances.

 Sensibilitzar els municipis respecte del fet que els valors de l'IBI rural s'hagin incrementat en alguns indrets d'una manera desproporcionada després de les revisions cadastrals, amb la pèrdua de competitivitat que això comporta.

 Revisar els mínims fixats de les tarifes elèctriques i les limitacions en els seus canvis. Molts negocis del sector necessiten consums alts de manera temporal (regadius, cellers, molins d'oli o càmeres frigorífiques) i aquest tipus de tarifes són molt perjudicials i poc coherents amb la realitat.