Cercar en aquest blog

9/30/2015

Horta de Sant Joan celebra diumenge l’11a Festa del Mostillo ‘Dolça Tardor’

L'Ajuntament d'Horta de Sant Joan, amb la col·laboració del Col·lectiu de Dones Bàrbara, el Consell Comarcal de la Terra Alta, la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura, ha organitzat l'11a edició de la Festa del Mostillo i Productes d'Artesania 'Dolça Tardor', una mostra de productes d'elaboració artesana que ret homenatge a les tradicions i els costums de la terra amb el bo i millor dels productes que la tardor ofereix.

La festa tindrà lloc aquest diumenge, 4 d'octubre, a partir de les 10 del matí, a la plaça de l'Església, i comptarà amb la participació d'expositors de productes agroalimentaris i artesanals. Cal recordar que el mostillo és un dolç típic de la comarca de la Terra Alta, una mena de melmelada de most de raïm i nous esmicolades.

En aquesta edició, la 'Dolça tardor' inclourà una trobada de gegants i grallers, i el pregó de la festa anirà a càrrec del mestre i professor, Àngel Querol, fill d'Horta de Sant Joan.

El programa de la festa, que s'allargarà durant tota la jornada de diumenge, també inclou una trobada i desfilada de gegants i grallers, la benedicció de la festa a càrrec del mossèn de la parròquia, i el lliurament de detalls a la guanyadora i participants en l'elaboració del cartell de la Dolça Tardor 2015. També es donarà a conèixer el nom de la persona guanyadora del concurs de fotografies publicades a Instagram amb el hastag #FMHorta2015.

La festa finalitzarà amb l'actuació d'un grup musical d'animació, el sorteig d'un lot de productes d'artesania i un berenar popular.

L'alcalde d'Horta de Sant Joan, Joaquim Ferràs, ha explicat que "a partir d'aquesta edició de la Dolça Tardor, posarem en marxa un grup de treball per incorporar millores a la festa". Segons Ferràs, "durant tot l'any, Horta té suficients actius culturals i paisatgístics però quan arriba la tardor el nostre poble té un encant especial".

L'alcalde d'Horta de Sant Joan ha avançat que el grup de treball estarà format per les entitats locals i representants de l'Ajuntament "perquè considerem que el govern municipal ha de treballar amb les propostes sorgides de la iniciativa i participació ciutadana".