Cercar en aquest blog

10/05/2015

Horta de Sant Joan rep la visita de Claude Ruiz-Picasso

El passat dissabte, Horta de Sant Joan va rebre la visita de Claude Ruiz-Picasso, fill del pintor Pablo Picasso i actual president de Picasso Admninistration (http://www.picasso.fr)  entitat encarregada a nivell mundial de gestionar totes les autoritzacions i drets d'autor del llegat picassià.

Després de dinar en un conegut restaurant del poble, Claude Ruiz-Picasso, acompanyat per familiars i personal de la seva organització, va visitar l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan, on va ser rebut per l'alcalde, Joaquim Ferràs. Després de signar al llibre d'honor municipal, va fer un recorregut pels carrers del municipi, acompanyat pel president del Centre Picasso, Elias Gaston, i Salvador Carbó i Eduard Vallès, membres de l'equip directiu de l'entitat, i va visitar també l'Ecomuseu dels Ports.

Posteriorment, Claude Ruiz-Picasso i els seus acompanyats es van traslladar al Centre Picasso, per conèixer de primera mà aquest espai. A més, el fill de Picasso també va saludar el farmacèutic Joaquim Ferràs que va formar part de la delegació d'Horta que l'any 1969 va visitar Pablo Picasso a la seva residència del la Costa Blava francesa. Cal recordar que el motiu d'aquella visita va ser conèixer l'artista i atorgar-li el títol de fill adoptiu i, per sorpresa, es van trobar un Picasso molt receptiu que encara tenia un record molt viu de les seves estades a Horta. De fet, aquella visita va ser l'inici de tota la relació posterior d'Horta amb el món picassià i que ara continua amb la cordialitat de Claude Picasso.

L'alcalde d'Horta de Sant Joan, Joaquim Ferràs, ha explicat que "la visita va transcórrer en un ambient d'exquisida cordialitat i el fill de Picasso es va mostrar molt interessat per conèixer les vivències del seu pare durant les dues estades a Horta". Ferràs ha afegit que "parents de la família Pallarès se li van acostar per explicar-li anècdotes i records que encara mantenen vius".  L'alcalde d'Horta també ha manifestat que "al comiat, Claude va manifestar que espera tornar per conèixer amb més deteniment altres espais picassians, com el Convent de Sant Salvador o la cova del Ports".

Claude Ruiz-Picasso, nascut el 1947, és fill de Pablo Picasso i de Françoise Gilot. Es dóna el fet que, fa 32 anys, ja havia visitat Horta en visita privada, però llavors encara no s'havia creat el Centre Picasso. Al text escrit per Claude al llibre d'honor de l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan diu: "Aquí estoy por segunda vez, después de 32 años. Tengo que regresar más a menudo. Es un placer inmenso".