Cercar en aquest blog

10/21/2015

LA CAMBRA DE COMERÇ DE TORTOSA EXIGEIX EL COMPROMÍS DEL SECRETARI D’INFRAESTRUCTURES, LA GRATUÏTAT DE L’AP7

Manuel Niño González -Secretari d'Infraestructures de Foment- i José Mª Chavarría -President de la Cambra Oficial de Comerç , Industria i Navegació de Tortosa- en la reunió mantinguda aquesta tarda al Ministeri de Foment amb presència de l'únic diputat ebrenc per Tarragona al Congrés de Diputats, Joan Bertomeu, entre altres temes tractats, han acordat el compromís d'accelerar la gratuïtat dels peatges de l'AP7 en el seu tram per l'Ebre.

La Cambra està especialment preocupada per la pèrdua de competitivitat de les empreses de la seua demarcació i per la manca de comunicacions adequades, tenint en compte que la inversió executada en aquest últims anys  pel Ministeri de Foment  sempre ha sigut inferior a la inicialment prevista en pressupostos de l'estat.

La principal infraestructura a debat, el desdoblament de la N-340- Autovia de l'interior (la Jana-Hospitalet de l'Infant), suposaria la creació d'un corredor interior que influiria en el creixement socioeconòmic d'aquelles àrees més allunyades del dinamisme de la costa, en benefici d'un reequilibri territorial.

Segons José Mª Chavarría  "la Cambra no renuncia absolutament a rés però a més a més de la construcció de les dues primeres rotondes (el Perelló i l'Ampolla) cal continuar amb l'execució del projecte de l'A7 (autovia de l'interior) des de la Jana fins l'Hospitalet de l'Infant  i durant la seua realització assegurar la gratuïtat dels peatges de la AP7, en el seu tram per l'Ebre, de la mateixa manera que s'ha realitzat en diferents regions del país".

Per la seu part Manuel Niño, s'ha compromès a reactivar el projecte de construcció de la variant C-43 al seu pas per Gandesa amb una important dotació pressupostària, a més a més, en quant a la principal reivindicació, la gratuïtat del l'AP7 (tram Terres de l'Ebre), a curt termini tenim assegurat un descompte del 35% als vehicles industrials "passants" i un 50% a tots aquests vehicles industrials que efectuen aquest trajecte (entre l'Ametlla de Mar i Alcanar).  

En tot moment el diputat Joan Bertomeu ha recolzat les propostes i reivindicacions de la Cambra, comprometent-se en properes reunions, amb el secretari General i la ministra, a fer el seguiment de l'execució de tots els compromisos.

Mentrestant el projecte actual de l'autovia de l'interior continuarà el seu procés amb dotació pressupostària pròpia , convertint-la amb una inversió prioritària.