Cercar en aquest blog

10/05/2015

Tortosa aprova 4 resolucions: accessos a l'Hospital, N340-A7, Correllengua i suport als encausats pel 9N


En el plenari d'aquest dilluns, 5 d'octubre, s'ha aprovat la moció popular per a la millora dels accessos a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, amb el suport de tots els grups municipals de l'Ajuntament de Tortosa. ERC hi ha donat suport perquè, com ha recordat el portaveu Josep Monclús, "és un dels principals compromisos electorals amb els quals ens vam presentar a les eleccions, i forma part dels punts pactats amb CiU en el marc de l'acord d'estabilitat municipal". Monclús ha recordat que hi ha un punt que no és competència municipal, atès que afecta una línia de bus de titularitat autonòmica, però ha insitit que "malgrat això treballarem perquè s'hi doni compliment".

En el mateix sentit, ERC ha aprofitat una moció presentada pel grup socialista per anunciar que s'ha avançat substancialment en relació als nous preus per al servei de bus municipal, que tindrà una important reducció. S'està treballant en una reorganització de les línies, per arribar a més barris, que es farà compatible amb una baixada de tarifes que preveu situar el preu del bitllet normal a un màxim d'1€ (des de 1,45 actuals), amb preus inferiors per a abonaments de 10 viatges, estudiants i jubilats.

El plenari havia començat amb l'aprovació d'una resolució de suport a les mesures urgents per combatre l'accidentalitat a la N-340, amb el desviament bonificat de vehicles pesants per l'AP7 (com es fa a Girona des de fa més de dos anys), la gratuïtat per al tram ebrenc de l'autopista, i la reivindicació de la finalització de l'A7 entre la Jana i l'Hospitalet de l'Infant. Es tracta d'una moció acordada pels alcaldes del territori, que està previst aprovar arreu de les Terres de l'Ebre, i que ha comptat amb el suport de CiU, ERC, Movem, PSC i PP. El plenari també ha aprovat una moció de suport al Correllengua 2015, presentada per ERC, que ha rebut el vot de tots els regidors excepte el PP. I finalment, també s'ha aprovat una moció de suport al President Mas, l'exvicepresidenta Ortega i la consellera Rigau, davant les seves imputacions per al 9N. Aquesta proposta ha rebut el suport de CiU, ERC, Movem i la CUP, així com l'abstenció del PP, havent de lamentar el vot contrari del PSC.