Cercar en aquest blog

10/05/2015

L'Ajuntament de Tortosa rebaixa novament el rebut de la brossa, que acumula una reducció de l'11% en 3 anys


El rebut de la brossa es reduirà un 1% l'any 2016 a Tortosa i sumarà una nova rebaixa que acumula vora un -11% en tres anys. Aquesta és una de les principals novetats de les Ordenances Fiscals del proper exercici que s'han aprovat avui en el Ple ordinari del mes d'octubre i que també incorporen la congelació de tots els impostos, taxes i preus públics, així com l'equiparació del tractament fiscal de les famílies nombroses amb les monoparentals, i el manteniment de les bonificacions socials. En el Ple d'avui també s'ha aprovat una declaració institucional reclamant al Govern de l'Estat la construcció de l'autovia A7, el desviament de camions per l'AP7 amb bonificacions i la gratuïtat de l'autopista per al trànsit intern de les Terres de l'Ebre. Aquesta declaració, que l'alcalde considera que "genera un ampli consens polític i social", ha estat consensuada prèviament per tots els portaveus municipals, excepte els de la CUP i PP. Els populars, finalment, han votat a favor.

Ordenances Fiscals

Amb el nou any els contribuents tortosins veuran com el rebut de les escombraries es redueix una mica més, fins al punt que l'import ja és inferior al que les llars de Tortosa pagaven l'any 2008, quan es va implantar la recollida selectiva a tot el municipi. L'alcalde, Ferran Bel, i el tinent d'alcalde d'Hisenda, Emili Lehmann, han comparegut abans del Ple per donar tots els detalls de les Ordenances Fiscals de 2016, que són l'avantsala del pressupost municipal. El context econòmic continua sent encara un condicionant en la confecció de les ordenances, amb unes administracions locals infradotades i amb les restriccions que imposa l'Estat al marc pressupostari. Amb tot, i gràcies a una "òptima gestió del servei i la depuració dels padrons, que permet assolir una major equitat tributària", l'Ajuntament pot continuar un any més retocant a la baixa taxes com la de la brossa i congelant la resta de taxes, impostos i preus públics. L'alcalde ha volgut fer notar la introducció de les famílies monoparentals en el mateix tractament fiscal que les famílies nombroses, quan això sigui possible. Altres novetats són la bonificació de la matrícula reduïda de l'Escola Municipal de Música, que passa del 10% al 50%. Lehmann ha detallat el conjunt de bonificacions socials que es presten en l'IBI, escombraries, aigua i clavegueram, instal·lacions esportives municipals, escoles municipals de música i teatre, plusvàlua i expedició de documents, entre altres. (més informació a tortosa.cat).

Ple ordinari octubre

En la sessió plenària ordinària del mes d'octubre, a més de les ordenances fiscals i de la declaració institucional sobre l'A7, s'han aprovat diferents mocions, entre les quals una de popular presentada per CATAC-CTS/IAC demanant uns millors accessos a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC), que ha rebut el suport unànime de tots els regidors. També s'ha aprovat la proposta d'ERC de suport al Correllengua 2015 i una de conjunta de CiU i ERC de suport al President Mas, a l'exvicepresidenta del Govern i a la consellera d'Ensenyament en haver estat imputats per l'organització de la consulta del 9-N. El Ple ha desestimat les mocions del PSC sobre la tarificació especial del transport públic per a determinats col·lectius, per demanar la finalització de la reparació de les escales i arranjament de l'aparcament públic de l'Hospital, i per demanar l'aplicació de la normativa municipal respecte les mitgeres dels edificis al costat de solars sense edificar. La majoria dels regidors també han votat en contra de la proposta de la CUP-AE sobre la sinistralitat de la N-340.