Cercar en aquest blog

11/24/2015

El Consell Comarcal ofereix un catàleg de catorze xerrades i tallers als estudiants i les AMPA del Baix Ebre

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, ha presentat als responsables dels centres educatius i de les associacions de mares i pares de la comarca el nou catàleg d'ensenyament del curs 2015/16. Es tracta d'una oferta formativa integrada per un total de catorze xerrades i tallers adreçades als estudiants de primària, ESO i batxillerat, que impartiran tècnics de la institució comarcal durant el segon i tercer trimestre del curs escolar. Les xerrades tracten un ampli ventall de temàtiques, des de la preparació al món laboral (autoocupació, emprenedoria o les claus d'èxit dels nous projectes empresarials) fins altres com l'acolliment familiar, el foment del consum responsable o la importància de reciclar, passant pel funcionament de les depuradores del Baix Ebre o la problemàtica del mosquit o la mosca negra.

El president de l'Àrea d'Ensenyament, Joventut, Esports i Cultura, Enric Roig, ha remarcat als assistents que un dels tallers que s'inclou en el catàleg i que ha tingut una bona acollida en anteriors edicions és el que es titula 'Sigues conseller comarcal per un dia' en què els alumnes de segon i tercer cicle de primària o primer cicle d'ESO, en el decurs d'una visita a la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre, es converteixen per un dia en consellers comarcals amb l'objectiu de conèixer la importància de la institució comarcal des d'una vessant pràctiva i teòrica. Els col∙legis i instituts del Baix Ebre interessats en els cursos i tallers d'aquest catàleg s'hauran d'adreçar al Consell Comarcal per fer la corresponent petició i reserva.

La reunió ha servit també per fer un intercanvi d'informació sobre l'estat de la tramitació de les beques menjador i altres ajuts en període de sol∙licitud com és el cas de l'ajut individual de desplaçament. En aquest sentit, la consellera comarcal d'Ensenyament, Teresa Forés, ha remarcat la importància de tenir una bona comunicació entre la comunitat educativa del Baix Ebre i la institució comarcal.