Cercar en aquest blog

1/17/2016

Móra d'Ebre celebra la diada de Sant Antoni amb la Festa de la Clotxa i els Tres Tombs

Móra d'Ebre ha celebrat avui els actes de la diada de Sant Antoni, coincidint amb el dia del patró de la Festa Major d'Hivern de la població. La plaça de Baix ha sigut l'epicentre de l'activitat festiva, on des de bon matí s'ha iniciat la Festa de la Clotxa,la menja típica dels pagesos de la Ribera d'Ebre, una mena d'entrepà a base d'hortalisses i arengada. L'organització ha informat que s'han servit un total de 554 unitats de clotxa per a esmorzar.

A mig matí han arrencat els tradicionals Tres Tombs, amb carruatges, cavalleries i carrosses, que han efectuat tres vegades el recorregut conegut amb el nom de la Volta dels Carros. Mossèn Anastasio Soriano ha beneït les cavalleries i els nombrosos animals domèstics portats pels seus propietaris per tal de rebre el raig d'aigua beneïda.

Abans de la missa major, la Comissió de Sant Antoni i l'Ajuntament han retut homenatge a la trajectòria pagesa, un reconeixement que en aquesta ocasió ha recaigut en la persona de Rosa Maria Baiges, coneguda com Rosita, filla de Fèlix de l'Illa [de Sovarrec], de 82 anys. La Sra. Baiges ha agraït el reconeixement i, en el seu parlament ha fet vots perquè l'agricultura es mantingui a Móra d'Ebre i continuï sent un motor econòmic a la població.

Els actes d'aquest matí s'han completat amb el sorteig de la cistella de productes agroalimentaris locals i la tradicional venda de coques i pans de Sant Antoni, i d'Oli de la societat cooperativa Agrària Sant Antoni Abat, de Móra d'Ebre.

Les celebracions han continuat a la tarda amb una festa de la gent gran i un ball.