Una vuitantena de productors, allotjaments, restaurants i empresaris turístics de les Terres de l'Ebre s'han adherit al programa Benvinguts a pagès, que impulsa la Fundació Alícia, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat i l'Agència Catalana de Turisme.
Els dies 17, 18 i 19 de juny tindrà lloc la primera edició de Benvinguts a pagès, un cap de setmana de portes obertes a explotacions agrícoles i ramaderes, que es complementarà amb propostes de restauració, allotjament i activitats per tot el territori català.
Aquesta és una de les accions destacades de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016 (CREG'16) i de l'Any de la Gastronomia, i té com a finalitat principal posar en valor i promoure el turisme anomenat d'interior i experiencial, oferint als visitants l'oportunitat d'apropar-se i conèixer de la mà dels propis pagesos l'autenticitat i les riqueses d'aquest món d'on sorgeixen els aliments, poder veure els animals, els horts i aprendre i gaudir de tot aquest patrimoni.
Des dels Consells Comarcals s'ha contactat amb els productors, restaurants i allotjaments de la comarca convidant-los a participar oferint una visita a les seves explotacions i pel que fa a restaurants i allotjaments un preu especial i/o serveis especials per tal de fomentar la pernoctació durant el cap de setmana de Benvinguts a Pagès.