Cercar en aquest blog

5/01/2016

Fira Tortosa tanca la 72a edició d'Expoebre amb el lliurament de premis als millors estands i productes

La 72a fira Expoebre tanca portes aquest vespre després d'un llarg cap de setmana i amb una afluència de públic similar a la dels últims anys, malgrat que enguany ha estat una edició més curta en caure l'1 de maig en diumenge. El president de Fira Tortosa, Emili Lehmann, ha fet una valoració positiva dels canvis introduïts en la present edició, amb la creació de tot un programa d'activitats d'oci en paral·lel a l'oferta expositiva de la fira. Expoebre continua defensant el model multisectorial, amb la recuperació progressiva del sector de l'automoció, que aquest any ha guanyat més espai, i apostant novament pel turisme, l'artesania, l'emprenedoria i el medi ambient.

Aquesta tarda s'han lliurat els premis del 34è Concurs de novetats de productes i estands. El premi al millor producte ha estat per a Ebredrone (Serveis Agrícoles, Industrials i Audiovisuals amb imatges des de drones). L'accèssit en el mateix àmbit ha estat per a Gubiana dels Ports, amb el producte "Tours agrícoles, productius i gastronòmics". El premi al millor estand se l'ha emportat 26 Moments "Wedding Planners", mentre que l'accèssit ha estat per a Casada Health Care. El premi Ebreambient 2016 ha anat a parar a Calderes i Cremadors d'estella forestal Biomassa de l'Ebre, i l'accèssit a l'Observatori de l'Ebre pels 20 anys de l'Observatori a l'Antàrtida. Finalment, hi ha hagut una menció especial per a Joan Antoni Blanch pel laberint construït amb peces encaixables sense cargols ni coles, i també pel seu suport incondicional a Ebreambient.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha volgut destacar el caràcter de joves i emprenedors dels guanyadors dels premis al millor producte i estand, mentre que Lehmann ha recordat que molts dels expositors d'Expoebre han participat en els programes de formació i acompanyament empresarial que ofereix l'àrea de Promoció de l'Ajuntament de Tortosa.

En el marc del Dia de les Terres de l'Ebre, aquest matí Expoebre ha tingut al Baix Ebre com a comarca convidada, motiu pel qual el president del Consell Comarcal, Dani Andreu, ha presidit l'acte institucional i ha adreçat unes paraules als presents, després de visitar el pavelló firal acompanyat de l'alcalde i la resta d'autoritats. Prèviament, en el tradicional acte d'hissada de la bandera de la Creu Roja, el director de l'Institut Despuig, Josep Ramon Subirats, ha lliurat un xec amb 860 euros al president de Creu Roja Tortosa, resultat de la campanya d'activitats solidàries promoguda per la comunitat educativa del centre.