Cercar en aquest blog

5/01/2016

L'alcalde i el portaveu d'ERC anuncien l'inici converses per valorar el primer any d'acord de governança a l'Ajuntament de Tortosa

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el portaveu del grup municipal d'ERC, Josep Felip Monclús, han anunciat avui que obren un període de converses per valorar l'Acord de Governança Estable que mantenen a l'Ajuntament de Tortosa amb l'objectiu de fer balanç de la feina feta i valorar "altres vies de col·laboració", entre les quals no es descarta continuar amb la mateixa fòrmula de governabilitat o bé fer el pas perquè els republicans s'incorporin al govern municipal. Bel considera que ha arribat el moment d'obrir un "temps de reflexió" que permeti avaluar l'acord vigent i explorar "si es pot anar més enllà". De la seva banda, Monclús ha dit que el suport d'ERC al govern de CiU "ha estat constructiu i amb un bon resultat per a la ciutat", i ha afegit que "en moments com l'actual és important que les forces independentistes treballin en bona sintonia". L'alcalde i el portaveu d'ERC han explicat que en les properes quatre o cinc setmanes prendran una decisió al respecte, al temps que ho sotmeten a consideració de les assemblees de les formacions polítiques respectives.

El mes de juny de l'any passat, i d'acord amb el resultat de les eleccions locals, els grups municipals de CiU i ERC van presentar l'Acord de Governança Estable a l'Ajuntament de Tortosa, un document basant en 37 punts programàtics en base al qual els republicans es comprometien a garantir la governabilitat municipal des de l'oposició.