Cercar en aquest blog

7/25/2016

L'alcalde de Móra d'Ebre rebutja totalment que es destinin 4 milions d'euros de l'hospital de Móra a l'hospital Sant Joan de Reus

L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, ha manifestat la seua "total disconformitat" amb l'acord de la Junta General de l'Hospital Sant Joan de Reus de destinar 4 milions d'euros de la societat Gestió Comarcal Hospitalària, SA (GECOHSA) -gestora de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre- per cobrir el dèficit de l'hospital reusenc. L'acord s'ha adoptat amb els vots favorables de l'Equip de Govern de l'Ajuntament de Reus i l'abstenció dels representants de l'oposició municipal.

Piñol considera que aquesta solució és "absolutament desafortunada", ja que hi ha altres solucions possibles per resoldre els problemes econòmics de l'Hospital Sant Joan de Reus sense "espoliar" l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre, unes accions que passarien per mobilitzar actius i recursos de l'Ajuntament de Reus per destinar-los a fer front al dèficit de l'hospital de la ciutat.

L'alcalde de Móra d'Ebre ha manifestat la seua "enorme preocupació" davant la decisió de la Junta General de l'Hospital Sant Joan sense tindre un pla de viabilitat per al centre hospitalari reusenc. Piñol considera que desviar els fons de l'hospital morenc a Sant Joan és "pa per a avui i gana per a demà, ja que dins d'uns mesos o dins d'un any ens podem trobar en la mateixa situació". Joan Piñol "vol pensar" que aquesta és una solució "transitòria" i que l'Ajuntament de Reus "trobarà la manera de retornar immediatament els recursos a GECOHSA". També ha reclamat que s'apliqui de manera urgent un pla d'inversions per a l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre, ja que "si l'hospital de Móra d'Ebre té recursos suficients com per a a destinar-los a l'Hospital de Sant Joan, més n'ha de tindre per a invertir en la millora de les seues pròpies instal·lacions i els seus propis equipaments".

L'alcalde de Móra d'Ebre considera legítimes les accions empreses pel Comitè d'Empresa de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre i dóna suport a les reivindicacions dels treballadors per evitar que els recursos del centre sanitari riberenc desapareguin. Altrament, Joan Piñol ha valorat la votació que ha tingut lloc aquest matí a la Junta de l'Hospital Sant Joan de Reus i ha indicat que "per a mi tant és el vot favorable de l'Equip de Govern com l'abstenció de l'oposició, ja que el govern de Reus està en minoria i si l'oposició hagués votat en contra, la proposta no hauria prosperat".