Cercar en aquest blog

7/08/2016

L’Institut Ramon Muntaner convoca els ajuts per a publicacions i activitats dels centres d’estudi per a l’any 2017

L'Institut Ramon Muntaner (IRMU) ha obert dues línies d'ajuts per a l'any 2017 per als centres i instituts d'estudis d'arreu dels territoris de parla catalana. Es tracta de la XV Convocatòria d'ajuts per a l'organització de congressos, jornades, itineraris i trobades i de la XII Convocatòria de subvencions per a l'edició de publicacions periòdiques i d'obres de recerca en l'àmbit humanístic. Ambdues convocatòries compten amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i en el cas de les publicacions, també amb el de la Fundació Privada Mútua Catalana.


Pel que fa a la nova convocatòria d'ajuts per a la realització d'activitats, hi poden optar els centres i instituts d'estudis de recerca local i comarcal que realitzin una activitat sobre patrimoni, literatura, llengua, art, geografia, educació, integració social, factors de desenvolupament econòmic d'una regió o temes mediambientals. La subvenció té una dotació mínima de 300 euros i màxima de 1.500 euros. La data límit per lliurar les sol·licituds és el dia 7 d'octubre de 2016.

Quant a la convocatòria de subvencions per a l'edició de publicacions, aquestes s'hauran d'editar al llarg de l'any 2017 i poden ser revistes de recerca científica o de divulgació cultural de l'àmbit local i comarcal i monografies. Poden optar-hi els centres d'estudis locals i comarcals no dependents de cap òrgan de l'Administració local o general i domiciliades als territoris de parla catalana. L'import de l'ajut serà d'un màxim de 500 euros, en el cas de publicacions de divulgació cultural, i d'un màxim de 1.500 euros, en el cas de les monografies i les revistes de recerca científica. La data màxima de presentació de les sol·licituds és el dia 10 d'octubre de 2016.


En tots dos casos la documentació per optar als ajuts s'ha d'enviar obligatòriament per correu postal a la seu de l'IRMU i per correu electrònic a juditvidal@irmu.org


Les bases de les dues convocatòries es poden consultar íntegrament a la pàgina de l'Institut Ramon Muntaner: http://www.irmu.org/news/1888.