Cercar en aquest blog

7/09/2016

Móra d'Ebre celebra la festa medieval de La Móra Morisca

Móra d'Ebre celebra els dies 9 i 10 de juliol l'edició 2016 de La Móra Morisca, sota el lema de Tres Visions, Un sol Món. Aquesta festa de recreació històrica rememora el passat medieval de la capital riberenca en què convivien al municipi persones de les tres religions monoteistes: cristians, jueus i musulmans.


La inauguracó ha tingut lloc aquesta tarda, amb el pregó a càrrec d'un representant de la festa Monacàlia, la Fira de l'Abat, de Navarcles. Seguidament, les autoritats han engegat un recorregut per tot el recinte de la festa, que ha culminat amb la inauguració de la segona edició de la Mostra de Vins i de Cerveses Artesanes de la Ribera d'Ebre, que ha aplegat nou estands de degustació i venda.
 
Durant tot el cap de setmana, el nucli antic de Móra d'Ebre es transforma en un ampli mercat medieval d'articles d'artesania i agroalimentaris, amb tavernes, exposicions i demostracions d'oficis tradicionals. Tot ambientat amb espectacles d'animació de carrer i altres activitats adreçades al lleure i divertiment de veïns i visitants.

El recinte de La Móra Morisca consta de tres barris diferenciats, amb ambientació adient a les diferents cultures protagonistes de la festa: cristiana, jueva i musulmana.

Aquesta festa se celebra biennalment i és organitzada per la Comissió de La Móra Morisca i la Comissió Municipal de Festes.