Cercar en aquest blog

10/24/2016

El Fòrum del [Talent] de la Terra Alta arriba al convent de Sant Salvador d’Horta de Sant Joan

El passat dimarts 18 d'octubre va tenir lloc la segona jornada del Fòrum del [Talent] de la Terra Alta, sota el títol "Nous lideratges basats en la cooperació i la intel·ligència emocional". La ponència va anar a càrrec del Santi López-Villa, que és escriptor, mediador i consultor en desenvolupament local i organitzacions.
Al convent d'Horta de Sant Joan, una cinquantena de persones es van aplegar en una sessió que va tractar qüestions com el propi lideratge, tenint la capacitat de transformar la societat: cooperant, escoltant, cuidant, celebrant i agraint. Persones de la comunitat educativa, representants dels pobles de la comarca, empresaris, alumnes, mares i pares, de dins i de fora de la contrada, van participar en la jornada.
Ser persones transformadores passa per fer-se preguntes com: Quina petjada humana i emocional deixem al llarg de la nostra vida? Hem vingut a aquest món per a complir objectius o a viure la vida acompanyats de persones estimades? (un infant té la resposta molt clara), som capaços de reconèixer a l'altre, la seva dignitat, escoltar-nos, perdonar-nos, acompanyar-nos?
Com va dir Mahatma Gandhi: "Ens hem de convertir en el canvi que volem veure al món", i per això, cal un nou model de lideratge basat en el desenvolupament de les persones, i un canvi en el lideratge de les organitzacions que ens ha de dur a crear comunitats de Pau. Un bon líder és aquella persona capaç d'obrir debats, que fomenta la cooperació, que és capaç de posar-se al costat de les persones (ni dalt ni baix), que genera complicitats, empatitza i té cura dels demès.
La propera jornada, tindrà lloc a l'església del Poble Vell de Corbera d´Ebre i tractarà sobre "Resolució de conflictes i mediació". Serà el dimecres 16 de novembre, de 16.00 a 19.00 h.
Aquesta acció s'emmarca dins del projecte "Treball a les 7 comarques" TERRA ALTA +, i està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.