Cercar en aquest blog

10/24/2016

Jornada tècnica a la Festa del Vi de Gandesa

Jornada de la Festa del Vi de Gandesa organitzada pel Departament d'Agricultura , Ramaderia, Pesca i Alimentació Presentació

En l'edició d'aquesta jornada es debatran els temes relacionats amb el vi que estan de més d'actualitat en aquests moments a la comarca. Arran de la pedregada a la Terra Alta en l'inici de la collita d'enguany, és fonamental donar a conèixer les característiques de les assegurances en vinya, perquè els titulars puguin decidir quina cobertura pot necessitar la seva explotació. 

Es donarà a conèixer el projecte de col·laboració entre l'INCAVI i el Consell Regulador de la DO Terra Alta de recerca sobre els llevats autòctons de la garnatxa blanca. L'objectiu és obtenir mostos que conservin i potenciïn al màxim les característiques dels vins d'aquesta varietat a la nostra zona de producció, per tal de destacar els seus trets diferencials. 

Es parlarà també sobre les varietats tradicionals; des de la DO hi ha voluntat d'incloure-les en el seu Reglament per impedir la seva desaparició. Concretament es donarà a conèixer els resultats de la recerca que s'ha dut a terme a la finca experimental IRTAINCAVI de Gandesa sobre les varietats Morenillo i Rejeno. 

Per finalitzar es tastaran vins de la verema 2015 de les varietats Morenillo, Rejeno i Garnatxa Blanca (en conreu ecològic i amb coberta vegetal )

Programa 

19.00 h Presentació de la Jornada Sra. Montse de Castro, cap de l'Oficina Comarcal de la Terra Alta del DARP. Sr. Joan Arrufí, president del Consell Regulador de la DO Terra Alta.

19.15 h L'assegurança agrària en el món de la vinya. Assegurança base i garanties addicionals Sr. Francesc Xavier Joana, director territorial d'Agroseguro a Catalunya.

20.00 h Recerca sobre llevats autòctons de Garnatxa blanca a la DO Terra Alta Dra. Carme Masqué Tell, INCAVI Reus. 

20.30 h Varietats ancestrals : Morenillo i Rejeno. Estat de la qüestió Dr. Xoán Elorduy Vidal, INCAVI. 

20.50 h Tast de vins experimentals Sra. Claustre Grau, INCAVI Reus. 

21.20 h Cloenda de la Jornada.

Lloc de realització Seu del Consell Regulador de la DO Terra Alta Ctra. Vilalba , 31 43780 - GANDESA 

Inscripcions La jornada és gratuïta però cal inscriure's prèviament a l'Oficina Comarcal del DARP a la Terra Alta: Tel. 977 42 01 46 – A/e: atalta.daam@gencat.cat