Cercar en aquest blog

10/25/2016

El president Puigdemont encapçala demà dimecres un acte amb el món local per reclamar el traspàs íntegre de Rodalies

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, presidirà demà dimecres, 26 d'octubre, un acte amb el món local per reclamar el traspàs de Rodalies al Govern de la Generalitat. L'acte tindrà lloc a les 12 del migdia al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat i aplegarà també representants del món econòmic, polític, institucional i civil del país.

 
El Govern i el món local denunciaran demà dimecres de forma unitària l'estat deficient del servei ferroviari de Rodalia i Regionals a Catalunya, derivat de la manca d'inversió d'Adif, i en reclamaran el traspàs complet al Govern de la Generalitat per garantir un servei fiable i eficient en un acte institucional que es farà al Saló de Sant Jordi del Palau.
 
Hi participaran alcaldes d'arreu del país; els presidents de les dues entitats municipalistes de Catalunya (Associació Catalana de Municipis i Federació de Municipis de Catalunya); els presidents d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional Catalana; diputats de la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya; sindicats; presidents de diputacions; presidents de cambres de comerç; el president del Port de Barcelona, i les plataformes i entitats vinculades amb la reivindicació (l'Associació per a la Promoció del Transport Públic; el col·lectiu pqnoensfotintren; la Plataforma Trens Dignes Ebre-Priorat, i la Plataforma d'Usuaris Portbou-Barcelona), entre d'altres.
 
L'acte s'iniciarà a les 12.00 hores amb la intervenció del conseller de Territori i Sostenibilitat. Posteriorment, intervindran el president de la Federació Catalana de Municipis, Xavier Amor; el president de l'Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president Puigdemont, que clourà l'acte amb la seva intervenció.