Cercar en aquest blog

10/15/2016

Gandesa celebra la tercera edició del Mercat de Proximitat i de productes Km 0

En el marc dels actes preliminars de les representacions de la recreació històrica 'Un casament reial', la ciutat de Gandesa ha inaugurat avui la tercera edició del Mercat de Proximitat i de Productes Km 0. Una vintena de parades de productes agroalimentaris i artesanals de les Terres de l'Ebre, el Matarranya i Morella ocupen la plaça del Comerç de la capital terraltina avui i demà.

L'acte inaugural l'ha presidit Mercè Miralles, directora dels Serveis Territorials del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. Miralles ha indicat que aquesta fira i els actes que se celebren aquest cap de setmana a la capital de la Terra Alta simbolitzen el passat, el present i el futur de Gandesa.

Per la seua banda, Carles Luz, alcalde de Gandesa, s'ha referit en el seu discurs al fet que l'any 1285 el rei  Jaume II el Just va atorgar a la ciutat la potestat d'organitzar un mercat setmanal, un esdeveniment que es vol commemorar amb l'organització anual d'aquest Mercat de Proximitat que ambienta les representacions d''Un casament reial'. Els actes centrals tindran lloc demà amb les escenificacions, matí i tarda, de la recreació històrica de l'anomenada 'Farsa de Gandesa', un casament no consumat entre l'infant Jaume de Catalunya i Aragó, i la princesa Leonor de Castella, que havia d'unificar els dos regnes l'any 1319.