Cercar en aquest blog

11/07/2016

Endesa instal·la proteccions per a l'avifauna a la subestació d'Afores i millora el servei al Montsià

Endesa, ha introduït mesures de protecció per a l'avifauna a la subestació d'Afores, al Montsià. S'han ampliat els dispositius ja existents a les diferents instal·lacions del territori. L'objectiu és salvaguardar l'avifauna, i més concretament la geneta, que habita en aquests entorns i millorar, de retruc, el subministrament elèctric als gairebé 8.000 clients dels municipis de l'Aldea, Camarles i Amposta.

Les millores s'han realitzat a la subestació d'Afores per protegir aus i sobretot petits mamífers de la zona; fures, martes i principalment genetes. En concret, els treballs han consistit en introduir noves proteccions i s'han ampliat els dispositius aïllants fabricats de silicona a diferents punts d'aquestes subestacions, sobretot a punts susceptibles de l'infraestructura i elements elèctrics on passa corrent. D'aquesta manera s'eviten possibles descàrregues en cas que algun animal o au es posi sobre algun d'aquests punts i fes contacte amb elements en tensió.

Aquests treballs, en les que la Companyia hi ha invertit 6.000 euros, uneixen la voluntat de protecció a l'avifauna i el compromís de servei als seus més de 4 milions de clients arreu de Catalunya, responen a la política mediambiental de la Companyia a la comarques del Montsià, i de retruc, milloren el subministrament elèctric als clients d'aquestes comarques, ja que els contactes d'aus amb infraestructures elèctriques poden suposar la interrupció del servei.