Cercar en aquest blog

11/22/2016

Graduats els alumnes de la primera promoció de Batxibac de l’Institut Mare de Déu de la Candelera de l’Ametlla de Mar


La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va lliurar ahir a la tarda els diplomes de graduació dels alumnes de Batxibac del passat curs 2015-2016, el currículum mixt que permet l'obtenció de la doble titulació de batxillerat espanyol i francès.

 

A l'acte de lliurament de diplomes, celebrat a Barcelona, hi van assistir els 5 alumnes de l'Institut Mare de Déu de la Candelera de l'Ametlla de Mar, que són la primera promoció d'alumnat Batxibac a les Terres de l'Ebre. Els alumnes, van estar acompanyats per la directora territorial d'Ensenyament, Manolita Cid; pel director del centre i professor de francès, Javier Sánchez i pel professor d'Història de França, Guillem Rigol.

 

El currículum mixt Batxibac implica cursar les matèries pròpies del batxillerat que es cursa a Catalunya, dues matèries específiques – Llengua i literatura franceses, Història de França-; i almenys un terç del currículum en llengua francesa - les dues matèries específiques esmentades i d'altres matèries o activitats en llengua francesa -. Per obtenir la doble titulació cal cursar el currículum mixt, superar totes les matèries del batxillerat i superar una prova externa de les matèries específiques (llengua i literatura franceses i història de França).

 

En aquesta promoció s'han graduat en Batxibac un total de 248 alumnes de 23 centres d'arreu del país. La consellera destacava davant dels graduats que "l'obtenció d'una doble titulació en els estudis de batxillerat és una aposta per l'excel·lència educativa. Excel·lir en un sector us permetrà, d'igual manera, obrir moltes portes en una societat cada vegada més plural i més competitiva".