Cercar en aquest blog

11/22/2016

L'Ajuntament de Tortosa i Cultura impulsaran la reedició de l'obra poètica de Zoraida Burgos

L'Ajuntament de Tortosa i el Departament de Cultura de la Generalitat impulsaran la reedició de les obres de poesia de l'escriptora tortosina Zoraida Burgos Matheu (1933) durant l'any 2017, segons va anunciar ahir la regidora de Cultura, Dolors Queralt, en el marc de la inauguració de les II Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc.

Zoraida Burgos té una extensa obra publicada, sobretot llibres de narrativa infantil i juvenil i reculls poètics. El seu darrer llibre de poemes és Absolc el temps (2012), amb el qual va guanyar el premi de poesia Vila de Lloseta. Ha obtingut altres premis, com ara el Josep Pin i Soler de narrativa, amb l'obra L'obsessió de les dunes (1993).

L'any 2013 va escriure el poema del Dia Mundial de la Poesia, Només la veu, traduït a una quinzena d'idiomes a iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes.

Zoraida Burgos ha sigut avui objecte d'un homenatge a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, en el marc de les Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc que s'hi celebren. Han parlat sobre l'autora, la cantautora Montse Castella, els artistes Pili Lanau i Leonardo Escoda, i el professor Enric Queralt.