Cercar en aquest blog

10/16/2018

Móra la Nova recorda els Jordis en el primer aniversari del seu empresonament

Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana han celebrat un acte avui al Casal Municipal de Móra la Nova amb motiu del primer aniversari de l'empresonament dels seus presidents, Jordi Cuixart i Jordi Sanchez, arran dels fets del 20 de setembre de 2017 a la conselleria d'Economia i Finances de la Generalitat.

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde, Francesc Moliné, i de Dolors Róo, presidenta d'Òmnium a les Terres de l'Ebre. Róo ha explicat que Òmnium ha volgut fer l'acte central d'aquesta efemèride a les Terres de l'Ebre a Móra la Nova perquè "teníem un deute amb aquesta ciutat, que va patir la visita de la policia espanyola durant el referèndum de l'1 d'octubre de 2017".

S'ha llegit el manifest d'Òmnium amb motiu de la jornada i una carta de Jordi Cuixart enviada als socis de l'entitat coincidint amb el primer aniversari de l'empresonament dels primers presos polítics del procés independentista. El duet  musical Marta i Gregori han amenitzat l'acte amb la interpretació de cançons catalanes, com 'L'estaca' o 'Que volen aquesta gent'.

Seguidament, s'ha llegit el manifest de l'Assemblea Nacional Catalana i s'han enlairat dotze globus per a reclamar la llibertat dels presos polítics catalans a la plaça de l'Església.