Cercar en aquest blog

11/24/2023

Acte comarcal del 25N a Móra la Nova

Coincidint amb la celebració, aquest dissabte 25N, del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones, el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha celebrat aquest migdia un emotiu acte institucional a la plaça Catalunya de Móra la Nova, el municipi de la comarca on al març es va produir un dels 14 feminicidis registrats aquest 2023 a Catalunya.
Al clam unànime de "ni una més!" s'hi ha sumat també la família de la jove de Garcia assassinada, que ha reclamat "justícia i que ningú hagi de patir ni perdre la vida per ser dones. Per la Marina i per totes, lluitem per un país lliure de violència masclista" ha dit la mare, agraint el suport rebut d'una comarca que avui s'ha expressat públicament encara colpida pel crim.
La "lluita col·lectiva" contra la violència envers les dones és "una carrera de fons", s'ha recordat en la declaració institucional que han llegit representants de la comarca, d'entitats locals, centres educatius i companyes de feina de la víctima riberenca, abans del minut de silenci convocat amb motiu del 25N i en record a les víctimes.