Cercar en aquest blog

4/10/2024

Unió de Pagesos reclama declarar obres d’emergència per abastir el sistema de reg de la Comunitat de Regants del Baix Priorat

Unió de Pagesos va plantejar ahir en reunió amb el primer secretari del PSC, Salvador Illa, i a través de carta al secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, la necessitat de declarar com a obres d'emergència les proposades per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre per proveir el sistema de reg del Baix Priorat. El sindicat se suma, així, a la petició de la Comunitat de Regants del Baix Priorat i reclama que el Govern Central aprovi l'assignació pressupostària per executar aquestes obres.
 
El sindicat posa en relleu que la sequera que afecta el pantà d'Els Guiamets amenaça la supervivència dels conreus del Baix Priorat, cosa que posa en qüestió l'economia de centenars de famílies d'agricultors i de retruc el  teixit social i econòmic de la zona.
 
Unió de Pagesos insta a l'Administració Central a una intervenció urgent per dur a terme les obres que demana la Comunitat de Regants del Baix Priorat, això és consignació pressupostària per executar l'obra que permeti dur aigua del riu Ebre a aquest sistema hídric.