Cercar en aquest blog

8/08/2024

EL COL·LEGI DE PERIODISTES DE CATALUNYA DEMANA RESPECTE PER LA FEINA DELS PERIODISTES QUE INFORMEN SOBRE L’INFORME FINANCER DE LA DO TERRA ALTA

Arran de les acusacions a periodistes i mitjans de comunicació per la publicació d'un informe financer de la DO Terra Alta, la Demarcació Terres de l'Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya demana respecte per la feina periodística, que es basa en fonts d'informació veraces i acreditades, complint amb el Codi Deontològic de la professió. El Col·legi ha emès la nota següent:

Lamentem les acusacions de mala praxis dirigides als periodistes que destapen informacions delicades, però no injurioses. Remarquem que no s'ha de confondre la informació de fets negatius amb el desprestigi, ni atribuir els efectes d'actuacions o situacions indegudes a qui les explica i les fa públiques.
Volem subratllar les dificultats que pateixen els periodistes davant informacions compromeses. Els professionals sovint es troben amb actituds de bloqueig absolut en l'intent de donar veu a totes les parts implicades, i després reben acusacions de falta de contrastació de fonts.
Finalment, reafirmem el nostre compromís amb una pràctica periodística rigorosa i responsable, i instem a respectar la llibertat de premsa i el treball dels periodistes que vetllen per informar la ciutadania amb veracitat i transparència.