Cercar en aquest blog

9/24/2016

El Consell Comarcal demana a Treball 374.353 € per finançar les accions d’estímul econòmic que el projecte Baix Ebre Avant preveu fer el 2017

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha sol·licitat una subvenció de 374.353,69 euros al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat per finançar les accions proposades el 2017 en el projecte Treball a les 7 comarques. L'objectiu d'aquesta iniciativa, coneguda també amb el nom de projecte Baix Ebre Avant, és estimular l'activitat econòmica i generar ocupació a la comarca. Entre les accions que s'hi proposen hi ha un programa per fomentar el creixement empresarial, un altre per assessorar microempreses, un dispositiu d'inserció sociolaboral i diverses assistències tècniques per internacionalitzar empreses, per consolidar el cicloturisme com a destinació turística al Baix Ebre, i per comercialitzar els productes turístics. L'import d'aquest projecte s'eleva a 415.948 euros i la subvenció sol·licitada correspon al 90 per cent del cost.

La Corporació comarcal també ha ratificat la sol·licitud d'una subvenció de 88.000 euros al Servei d'Ocupació de Catalunya per executar el programa Fem Ocupació per a Joves. Aquesta iniciativa va adreçada a persones d'entre 18 i 29 anys en situació d'atur, graduades en ESO, Batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Mitjà i inscrites a la Garantia Juvenil, i té com a objectiu promoure la inserció laboral, oferint experiència professional i una millora formativa.

El plenari ha sol·licitat una altra subvenció de 55.000 euros destinada a finançar la contractació en pràctiques de cinc joves, inscrits al programa de Garantia Juvenil, amb els següents perfils professionals: un documentalista o arxivista, dos informàtics, un conserge i un auxiliar administratiu.

En la mateixa sessió, el ple ha aprovat la ratificació de la signatura amb l'Institut Català de les Dones del Contracte Programa 2016-2019 que permetrà a l'ens comarcal continuar prestant el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

La Corporació també ha donat el vistiplau a les bases reguladores de la convocatòria de selecció de persones per a la constitució d'una borsa de treball per a conductor de transport adaptat.