Cercar en aquest blog

1/16/2017

EL PROGRAMA ‘CONSTRUEIX EL TEU FUTUR’ DE L’AVALOT ACONSEGUEIX EL RETORN ALS ESTUDIS I LA INSERCIÓ LABORAL DE 21 JOVES DEL BAIX EBRE

El passat 28 de desembre va finalitzar la primera edició del programa integral "Construeix el teu futur" a la comarca del Baix Ebre, programa gestionat per Avalot – Joves de la UGT de Catalunya i finançat pel Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil.

A través d'aquest programa, iniciat al mes de gener de 2016, s'ha realitzat atenció tutoritzada durant un any a un total de 21 joves de 16 a 29 anys que no tenien feina ni seguien cap tipus de formació i que per circumstàncies diverses han necessitat un procés de reflexió i d'orientació per tal de redirigir les seves trajectòries educatives i/o professionals.

Gràcies al programa, deu joves han aconseguit una relació laboral, tres d'ells amb contractació de sis mesos de durada i dos d'ells amb contractació superior als sis mesos. Deu joves han aconseguit retornar al sistema educatiu (cinc d'ells han compaginat els estudis amb la feina), quatre per cursar Cicles Formatius de Grau Mitjà i sis per  a reemprendre el Graduat en Educació Secundaria Obligatòria a través de les Escoles d'Adults. D'altra banda, cinc joves han cursat formació professionalitzadora per tal de millorar la seva ocupabilitat (un d'ells compaginant-ho amb els estudis reglats), tots ells realitzant pràctiques en empreses del sector. Per últim, un dels joves s'ha interessat per l'emprenedoria i se li ha donat el suport necessari per tal d'emprendre el seu propi negoci.

A banda d'això, deu dels joves també han realitzat algun tipus de curs formatiu que ha estat del seu interès per tal de millorar el seu perfil professional.

Aquest programa també ha incorporat activitats com el coneixement de l'entorn productiu a través de visites a empreses, dels agents socials del territori amb visites a entitats socials, així com activitats de coneixement del medi amb excursions i jocs cooperatius entre d'altres.

Per aquest nou any, l'Avalot preveu seguir amb aquest tipus de programa integral, que a banda de facilitar la inserció laboral i el retorn als estudis pretén empoderar els joves a través de la capacitació i el desenvolupament de competències necessàries per ingressar a la vida adulta de manera satisfactòria.