Cercar en aquest blog

6/14/2007

CiU i ERC signen l’acord per governar el Consell Comarcal del Baix Ebre durant els propers 4 anys

Convergència i Unió (CiU) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) han presentat avui el pacte per governar el Consell Comarcal del Baix Ebre per al període 2007-2011. L’acord estableix que les dues forces polítiques tindran la presidència dos anys cadascuna i que hi haurà quatre vicepresidències.

La comissió de govern estarà formada per 5 representants de CiU i per 4 d’ERC. CiU presidirà les següents comissions informatives: Hisenda, Promoció Econòmica, Cultura, Personal i Règim Interior, Ensenyament, Medi Ambient, Agricultura, Ramaderia i Pesca, Obres Públiques, Consum, Comerç i Sanitat. De la seva banda, ERC ostentarà la presidència de les comissions de Joventut, Esports, Benestar Social, Assistència Municipal i Turisme.

El president del Consell Comarcal durant els pròxims dos anys serà Andreu Martí, al alcalde de l’Ametlla de Mar, mentre que Daniel Andreu, alcalde de l’Aldea, completarà el mandat fins al 2011. La presidència i la vicepresidència 1a s’alternarà durant el mateix període de temps.

Els representants de les dues formacions polítiques que governaran la corporació comarcal han volgut fer notar la bona sintonia i capacitat de diàleg demostrada durant les negociacions i que “existeix l’interès comú en donar tot el suport possible als municipis de la comarca, potenciant una mancomunitat de serveis i impulsant polítiques de progrés al servei de tots els seus habitants”. Així mateix, CiU i ERC consideren “necessari que la institució tingui l’estabilitat, l’eficàcia i la solidesa suficients per assolir i superar els importants reptes que té plantejats la nostra comarca en el futur immediat, amb el consens polític i ciutadà més ampli possible”. Finalment, l’equip de govern resultant d’aquest pacte expressa la “voluntat d’assolir una administració moderna, propera i oberta a la ciutadania, i amb la ferma vocació d’oferir els seu servei amb la màxima transparència i eficiència”.