Cercar en aquest blog

9/06/2007

El foc de Torre de Fontaubella ha afectat ja un perímetre de 310 hectàrees

La Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments informa que 85 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat treballen en aquests moments en el foc forestal de la Torre de Fontaubella (el Priorat). Els mitjans aeris, que han arribat a ser 20, ja s'estan retirant, arribat l'ocàs.

Les flames estan baixant lentament la Serra de l'Argentera, al cap de l'incendi. Al flanc dret, el foc baixa per un barranc al paratge de Los Campinyons, però no han arribat al Barranc de les Castellanes, al peu del qual es troba el nucli urbà de la Torre de Fontaubella.

El Cos d'Agents Rurals informa que el perímetre afectat per l'incendi és de 310 hectàrees de pi blanc i matoll. La carretera local TV-3223 continua tallada entre els quilòmetres 0 i 6, és a dir, entre la Torre de Fontaubella i Pradell de la Teixeta. Com a mesura preventiva, però, els Bombers han recomanat els habitants del municipi (en té censats 132) que es confinin a l'interior de les seves cases per evitar episodis d'inhalació de fum. Per una altra banda, s'ha demanat evacuar unes masies ubicades als afores del nucli urbà.

El Centre d'Emergències de Catalunya manté activada, des de les 14.16 hores, l'alerta del Pla Infocat.

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, té prevista la seva arribada al centre de comandament de l'incendi als volts de les 22.00 hores. Saura es reunirà amb els comandaments de Bombers i les autoritats locals i posteriorment atendrà els mitjans de comunicació.