Cercar en aquest blog

9/06/2007

LA DIPUTACIÓ COMMEMORA EL 20è ANIVERSARI DEL PATRONAT DE TURISME AMB L’EXPOSICIÓ “20 ANYS FENT AMICS”

La Diputació de Tarragona ha celebrat avui el 20è aniversari del seu Patronat de Turisme. La commemoració ha consistit en la inauguració d’una exposició que reflecteix la trajectòria i la història del Patronat de Turisme. L’acte, que ha tingut lloc al Palau de la institució intercomarcal, ha estat presidit pel president de la Diputació, Josep Poblet, acompanyat pel president del Patronat de Turisme, Joan Aregio.

L’acte ha acollit la presència dels diferents presidents que el Patronat ha tingut al llarg d’aquestes dues dècades. A més, l’esdeveniment ha reunit també una gran quantitat de persones vinculades al sector turístic, tant de la Costa Daurada com de les Terres de l’Ebre, així com una àmplia representació de persones vinculades al Patronat, que aglutina el sector públic i privat de les comarques tarragonines.

En el transcurs de l’acte, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha agraït la tasca de totes les persones vinculades a l'activitat del Patronat al llarg d'aquests 20 anys tant als representants del sector, com els diputats, empleats, etc. El president de la Diputació ha fet una referència especial als anteriors presidents de la Diputació, destacant un aspecte significatiu de cadascun d’ells. Ha destacat la feina de Josep Gomis, ja que fer possible la creació de l'ens. Ha ressaltat la tasca feta per Joan Mª Pujals, que va encapçalar l'impuls inicial i el suport al projecte del Parc temàtic. Ha remarcat el salt qualitatiu que es va produir en el volum de recursos, en l’època de Josep Mariné. I per últim, Josep Poblet, ha remarcat l'esforç per l'entesa i la gestió de les dues marques turístiques que està realitzant Joan Aregio.

Josep Poblet ha subratllat que aquest acte és un reconeixement al sector, ja que si no hagués estat pel seu esforç i el seu suport, avui no es podrien celebrar aquests 20 anys del Patronat de Turisme plens d’èxits. Un recorregut, segons ha recordat el president de la Diputació, que esva iniciar l’any 1987, amb un pressupost de 34 milions de pessetes, “un pressupost que actualment s’ha multiplicat per 17, fet que suposa que avui en dia parlem d’un xifra de 30,5 milions d’euros”. Per últim, ha ressaltat que el sector turístic és un dels principals motors econòmics de les comarques tarragonines i continuarà sent-ho en el futur si se sap sumar l’experiència adquirida, la formació, la innovació i la competitivitat, assolint l’anomenada nova economia dels serveis, ha dit.

Per la seva banda, el president del Patronat de Turisme, Joan Aregio, ha afirmat que “cal fer una mirada al passat per veure com orientar el futur. Recordar és important per conèixer la història i per ajudar-nos a preparar el futur”. També ha destacat que cal repensar l'activitat del Patronat, és a dir, detectar nous mercats, accedir a nous segments, evolucionar pel que fa a eines i instruments, treballar partint de la il·lusió i la innovació, contribuint a construir, dia a dia, un organisme més àgil, flexible i amb capacitat de resposta a les necessitats del sector. Així mateix, Joan Aregio, ha aprofitat per recordar els valors que es transmeten des de la Diputació i el Patronat que són: vocació de servei, accessibilitat i eficiència.

Cal tenir present que ara fa 20 anys, la Diputació de Tarragona, atesa la importància que tenia el turisme i la conveniència d’impulsar i coordinar la promoció d’aquest servei entre els diferents estaments i organismes per tal d’integrar esforços i recursos entre el sector públic i privat, va constituir el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. Aquest organisme autònom promou i dóna suport a les accions de foment de turisme amb els agents del territori, a través de les marques turístiques de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

L’exposició, mitjançant una posada en escena innovadora, composta per 10 plafons explicatius, il·lustra la història del Patronat de Turisme. Cada pannell consta de breus explicacions on es descriuen les principals activitats i funcions més destacades del Patronat, que van acompanyades per fotografies que li donen una càrrega visual molt atractiva. Acompanyen també a les imatges algunes cites d'escriptors catalans que ens permeten entendre com son percebuts pels ulls d'altres persones. Així doncs, a la mostra trobem diverses vitrines amb temàtiques diferents com: plans d’actuació, promoció, spots de televisió, materials de promoció i gràfics i Nit del Turisme. En conclusió, una gran quantitat de material que acosta, de forma molt atractiva, la tasca realitzada per aquest organisme de la Diputació de Tarragona.

Cal destacar que aquesta exposició es podrà visitar al Palau de la Diputació fins al proper 30 de setembre; però, a més a més, aquesta mateixa exposició serà inaugurada a Tortosa el dia 9 d’octubre a l’Escola Oficial d’Idiomes a les 20h del vespre. Precisament a Tortosa, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona va inaugurar aproximadament ara fa un any una seu del Patronat, per tal de continuar treballant fortament amb el sector turístic de les nostres comarques.



A l’acte, hi han estat presents, la pràctica totalitat dels presidents del Patronat de Turisme i presidents delegats, així com persones vinculades al Patronat i als ajuntaments de la Costa Daurada i de les Terres de l’Ebre al llarg d’aquests 20 anys.

El Patronat durant aquests 20 anys ha tingut com a president o president delegat a les següents persones:

      1. Josep Gomis

      Víctor Pomerol

      1. Joan Maria Pujals

        Josep M. Sevil

        Joan M. Triadó

      1. Josep Mariné

        Joan M. Triadó

        Santiago Segalà

        Jordi Borràs

        Albert Vallvé

      1. Joan Aregio

        Albert Vallvé

      1. Josep Poblet
Joan Aregio