Cercar en aquest blog

9/10/2007

Oriol Junqueras i la Lira Roquetense protagonistes de l’Onze de Setembre a les Terres de l’Ebre

La Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre ha programat per aquest dilluns, 10 de setembre, la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, per poder compaginar-la amb els actes d’altres institucions del territori i el país.

L’acte central de la Diada Nacional a les Terres de l’Ebre tindrà com escenari enguany la plaça dels Dolors de Tortosa, al costat del Palau Abària, seu de la Delegació del Govern, canviant així l’emplaçament habitual dels Reials Col·legis, a causa de les obres d’urbanització del carrer St. Domènec.

Aquest 2007, els protagonistes de la Diada Nacional de Catalunya a les Terres de l’Ebre seran el doctor en Història, Oriol Junqueras, i la Lira Roquetense, en l’any de commemoració del seu Centenari.

L’acte institucional donarà inici aquest dilluns, 10 de setembre, a les 19.00h amb el parlament del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó; continuarà amb la conferència 1714. Les darreres hores de la Catalunya resistent a càrrec del Dr. Oriol Junqueras i clourà amb l’audició musical a càrrec de la Lira Roquetense.


La Lira Roquetense ha organitzat durant aquest 2007 diversos actes en motiu del Centenari com els concerts de l’Escola de Música a l’Hort de Cruells o el concert de les Festes Majors de Roquetes. Després d’aquesta col·laboració en l’acte institucional de la Diada de Catalunya a les Terres de l’Ebre, la Lira Roquetense organitza la Trobada de Bandes de Música de la Federació Catalana de Societats Musicals.

Oriol Junqueras és llicenciat en Història Moderna i Contemporània i doctor en Història del Pensament Econòmic. És professor a la UAB i col•laborador en diferents programes de Catalunya Ràdio, RAC 1 i RNE, entre els quals destaquen "En Guàrdia", “El nas de Cleòpatra”, “Minoria Absoluta” o “Las Mañanas de Radio 1”. Ha treballat com a guionista i assessor en sèries documentals de televisió, com "Els Maquis", "La guerra silenciada", "Conviure amb el risc" o “Barcelona sota el franquisme”, entre altres.

És autor i coautor de nombrosos llibres entre els que destaquen Els catalans i Cuba (1998); La batalla de l’Ebre. Història, paisatge, patrimoni (1999); La presó model de Barcelona (2000); Manel Girona, el Banc de Barcelona i el Canal d’Urgell. Pagesos i burgesos en l’articulació del territori (2003); Guerres dels catalans (2003); Guerra, economia i política a la Catalunya de l'alta edat moderna (2005); i Economia i pensament econòmic a la Catalunya de l’alta edat moderna (1520-1630) (2006).