Cercar en aquest blog

10/25/2024

7a Jornada Professional de la Terra Alta

La Xarxa de Salut Juvenil de la Terra Alta, liderada per l'Oficina Jove del Consell Comarcal, ha organitzat per setè any consecutiu la Jornada Professional de la Terra Alta, destinada als professionals que treballen amb joves al territori.

La jornada, que s'ha celebrat aquest dilluns, 21 d'octubre, a l'antiga seu del Consell Comarcal de la Terra Alta, va aplegar un total de 42 professionals de l'àmbit social, educatiu, sanitari i dels cossos de seguretat del territori que treballen amb joves. Enguany, els racismes i altres discriminacions vinculades a la interculturalitat han estat els temes que han centrat la trobada.

Eva Amposta, consellera comarcal de Joventut, va donar la benvinguda a tots els assistents i va destacar la importància del treball en xarxa entre administracions i entitats de diversos territoris. Tot seguit Roser Nin, educadora social i antropòloga del Servei d'Inclusió Social i Convivència del Consell Comarcal del Bages, va ser l'encarregada de dur a terme l'inici de la sessió, en què va facilitar eines d'anàlisi, intervenció i acompanyament per als professionals que treballen amb joves diversos, alhora que va identificar els àmbits i mecanismes de les discriminacions i els racismes que dificulten la convivència i la cohesió social.