Cercar en aquest blog

4/03/2008

El Subdelegat del Govern ha assistit a Vinebre a un curs de formació del PENTA

    El Subdelegat el Govern a Tarragona, Joan Ma. Abelló, ha assistit aquest matí al curs de formació continuada del PENTA que s’ha celebrat a Vinebre.

      El Pla d’Emergència Nuclear de Tarragona PENTA contempla, com a un dels elements més importants, la formació dels actuants. Per tal de fer-la efectiva, la Unitat de Protecció Civil de la Subdelegació del Govern a Tarragona, conjuntament amb els Ajuntaments dels municipis de les àrees nuclears d’Ascó i de Vandellòs, organitzen uns cursos de formació que es desenvolupen durant tot l’any.

      Aquests cursos, amb una durada de sis hores, s’inicien a les 9 del matí i acaben cap a les 15:00 hores i tenen lloc a les dependències municipals dels respectius ajuntaments de les àrees nuclears d’Ascó i de Vandellòs. Els caps dels Grups Operatius del PENTA o tècnics especialistes dels respectius Grups incideixen en els continguts del PENTA i molt especialment en aquells aspectes que fan referència a les mesures de protecció a la població i al Pla d’Actuació Municipal. Els cursos acaben amb exercicis pràctics.

      Fins avui ja s’han portat a terme als municipis de la Figuera, el Molar, la Torre de l’Espanyol i Vinebre. Aquest mes, està previst que el dia 15 se celebri la jornada a Garcia i el dia 21 a Flix.