Cercar en aquest blog

6/12/2008

6a TROBADA DE CENTRES OBERTS DE LES TERRES DE L’EBRE A SANTA BÀRBARA

Els Centres Oberts són espais on participen infants i adolescents per viure l’experiència d’un temps d’oci diferent, lúdic i educatiu.

Actualment també es configuren com un recurs tècnic important per prevenir, intervenir i fer seguiment d’infants i adolescents en risc social, així com també per fer prevenció inespecífica de la població infantil en general, alhora que es configuren com a serveis per a donar suport a les famílies que necessiten recursos per conciliar l’horari laboral i familiar.

A les Terres de l’Ebre, en aquests moments hi ha vuit centres oberts reconeguts pel Departament d’Acció Social i Ciutadania: el Centre Obert El Castell i el Centre Obert Juvenil Din-Amiks a Amposta, Sarabastall i Deltaxic a Deltebre, el Centre Obert Municipal de Roquetes, l’Oliveta a Santa Bàrbara, el Centre Obert Municipal de Sant Carles de la Ràpita i el Sant Francesc a Tortosa.

Des de fa uns anys, les educadores i educadors dels diferents centres del territori es reuneixen de manera periòdica per tal de compartir experiències i posar en comú programes i activitats. D’aquestes trobades va sorgir la idea, ara fa sis anys, d’establir una trobada periòdica i itinerant, en acabar el curs escolar, entre els participants dels diferents centres oberts. Amb aquesta activitat es pretén fomentar la relació dels menors de les diferents localitats, alhora que es potencia la seva integració social mitjançant la participació del menor en activitats de grup, i fomentar el valor de la diversitat participant en activitats amb menors de procedència geogràfica i edats diferents, en definitiva passar una diada lúdica i festiva.

A partir d’aquest any, i amb l’objectiu de donar a conèixer aquest servei entre la població, part de les activitats programades durant la jornada aniran dirigides a tota la població del municipi que acull la trobada.

Enguany la trobada es realitzarà a Santa Bàrbara, a la zona esportiva, el dia 20 de juny, amb el següent programa d’activitats: recepció i benvinguda, gimcana A l’estiu, gaudim, dinar, taller de risoteràpia, acomiadament i repartiment de records.

Els educadors i educadores dels diferents centres oberts veuen en aquesta jornada una oportunitat de donar a conèixer aquest servei, alhora que ofereix als xiquets i xiquetes participants l’oportunitat de relacionar-se amb infants d’altres localitats en una diada lúdica que posa fi al curs escolar.