Cercar en aquest blog

3/16/2009

PTOP- El DPTOP posa en marxa 7 actuacions de millora del transport públic a les Terres de l'Ebre

El DPTOP posa en marxa avui set actuacions de millora del transport públic per carretera a les comarques del Montsià, Baix Ebre i Ribera d'Ebre, amb l'objectiu d'incrementar l'oferta per a garantir les connexions entre les capitals comarcals i els municipis de l'entorn, així com les comunicacions més locals. Aquestes millores, que suposen una inversió global anual de 214.048 euros, són les següents:

 

Ø      Millora de les connexions amb Amposta

 

·        Es crea un nou servei semidirecte entre Poblenou del Delta i Amposta, que connectarà en mitja hora el municipi amb la capital comarcal

 

·        Es prolonga la línia Els Muntells – Amposta fins al nucli dels Eucaliptus, i s'augmenta el nombre d'expedicions

 

Ø      Millora de les connexions locals amb Tortosa

 

·        Alfara de Carles – Roquetes - Tortosa: s'augmenta un 66% l'oferta actual, per cobrir totes les franges horàries

 

·        Tivenys – Bítem – Tortosa: s'oferiran 8 expedicions diàries més ( 4 d'anada i 4 de tornada), per a enllaçar aquests municipis durant el dia

 

·        Vinallop - Tortosa: es passarà de 8 a 13 expedicions diàries, per dotar el nucli de Vinallop d'una connexió permanent amb la capital de comarca.

 

Ø      Millora de les connexions entre Ribera d'Ebre i Baix Ebre

 

·        Tortosa - Móra d'Ebre: s'oferiran 2 sortides diàries més (1 anada i 1 tornada), coincidint amb els horaris laborals i lectius

 

·        Riba-roja – Móra d'Ebre: s'incrementen 2 expedicions d'anada i 2 de tornada, de dilluns a divendres

 

 

 

 

 

7 actuacions per a millorar el transport públic

 

El DPTOP posa en marxa avui, dilluns 16 de març, un conjunt de millores del transport públic per carretera a diverses comarques de les Terres de l'Ebre, que permetran incrementar notablement el nombre de connexions, tant entre diferents municipis, com amb les capitals comarcals, així com estendre el servei de transport públic a noves àrees.

 

L'objectiu és facilitar l'accessibilitat al transport públic arreu del territori, per tal d'aconseguir augmentar el nombre de viatgers que optin per una mobilitat sostenible a l'hora de desplaçar-se.

 

Amb la implantació d'aquestes millores es dóna compliment al Pla de Transport de Viatgers 2008-2012, aprovat pel Govern, que inclou tot un seguit de mesures per promoure l'ús del transport públic al territori, incrementant l'oferta de serveis i la qualitat de la xarxa.

 

Les actuacions que es posen en marxa sumen una inversió global anual de 214.048 euros, que serà  de més de 171.200 euros pel que resta del 2009.

 

Millora de les connexions amb Amposta

 

El DPTOP implanta avui dues actuacions que suposaran una millora notable de les connexions entre diferents municipis de la comarca del Montsià, amb la capital, Amposta. En aquest sentit:

 

Þ    Nou servei semidirecte Poblenou del Delta-Amposta

 

La nova línia d'autobús, que es posa en funcionament avui, enllaçarà el nucli urbà del Poblenou del Delta amb la capital del Montsià, efectuant una única parada intermèdia al municipi de Sant Carles de la Ràpita, garantint, així, una connexió ràpida i còmode entre aquestes poblacions.

 

Així, els nous serveis, que seran gestionats per l'empresa Hispano de Fuente en Segures, SA.  permetran comunicar amb transport públic aquest nucli urbà, que fins ara no comptava amb cap servei d'aquestes característiques, amb la capital de comarca, en només mitja hora.

 

En total, la línia oferirà 4 viatges al dia, dos d'anada i dos de tornada, de dilluns a divendres feiners. Les sortides des d'Amposta tindran lloc a les 8.30 hores i les 12.30 hores, mentre que en sentit contrari, des del Poblenou del Delta, les expedicions sortiran a les 9.00 hores i a les 13.00 hores.

 

Aquests horaris han estat especialment dissenyats tenint en compte tant les necessitats de mobilitat com l'oferta existent, per tal de cobrir les franges horàries més desateses d'acord amb els horaris laborals, dels centres sanitaris i els serveis i comerços de la zona.

 

 

Þ    Millora de la línia entre Els Muntells i Amposta

 

A més, el DPTOP ha introduït avui dues millores en la línia d'autobús que actualment enllaça el municipi de Sant Jaume d'Enveja i Amposta. Així, d'una banda, el servei s'ha perllongat per tal d'arribar fins al nucli dels Eucaliptus, que pertany a la capital de la comarca del Montsià.

 

En aquest sentit, aquesta línia gestionada per l'empresa Hispano de Fuente en Segures, SA. permetrà ara als usuaris del nucli urbà dels Eucaliptus, accedir a la xarxa de transport públic, millorant, així, la cobertura territorial del servei.

 

A més, s'ha tingut en compte l'oferta existent, analitzant el conjunt de línies de transport regular existents a la comarca, per tal de promoure els intercanvis amb altres serveis de transport públic des d'Amposta, i facilitar la connexió directa amb Tortosa.

 

D'altra banda, s'ha habilitat una nova expedició d'anada i una altra de tornada, per donar resposta a les necessitats de mobilitat concentrades especialment al matí, de manera que en total, la línia oferirà dues expedicions d'anada i dues de tornada diàries, entre les 7.05 i les 15.40 hores.

 

 

Les dues actuacions de millora de les connexions amb Amposta suposen una inversió per al 2009 de 34.773 euros.

 

Millora de les connexions locals amb Tortosa

 

D'altra banda, el DPTOP posa en funcionament avui noves expedicions a 3 línies que connecten Tortosa amb els municipis del seu entorn i que gestiona l'empresa Hispano de Fuente en Segures, SA. Així:

 

Þ    Alfara de Carles – Roquetes – Tortosa: s'oferiran 6 expedicions més (3 d'anada i 3 de tornada),  que s'afegiran al servei actual, que es limita a una sortida d'anada i dues de tornada. Així, s'augmentarà l'oferta un 66% per cobrir totes les franges horàries del dia amb 9 sortides en total, 4 d'anada i 5 de tornada, entre les 7.50 i les 19.35 hores. La línia permetrà, així, connectar els municipis d'Alfara de Carles, Roquetes i la capital, passant pels nuclis dels Reguers i el Raval del Crist, amb una oferta atractiva amb sortides al llarg de tot el dia.

 

Þ    Tivenys – Bítem – Tortosa: s'incrementa un 66% l'oferta, atès que s'afegiran 8 expedicions diàries als serveis actuals, 4 d'anada i 4 de tornada, de manera que en total s'oferiran 12 expedicions, 6 d'anada i 6 de tornada, entre les 7.30 i les 20.15 hores. Les sortides enllaçaran el municipi de Tinyens, el nucli de Bítem i la capital, passant pel nucli de Santa Rosa de Lima, que pertany al terme municipal de Tortosa.

 

Þ    Vinallop – Tortosa: es passarà d'oferir 8 sortides diàries a 13 (6 d'anada i 7 de tornada), entre les 6.55 i les 20.05 hores, de dilluns a divendres, augmentant l'oferta un 38%. Aquest servei permet un enllaç directe entre la capital i un dels seus nuclis urbans, garantint una connexió permanent durant tot el dia, d'acord amb la demanda registrada.

 

Aquestes tres actuacions sumen una inversió per al 2009 de 82.068 euros.

 

 

Millora dels enllaços entre les comarques de Ribera d'Ebre i Baix Ebre

 

Finalment, el DPTOP posa avui en funcionament noves expedicions al servei de vertebració Móra d'Ebre – Tortosa i al servei comarcal Riba-roja – Móra d'Ebre, garantint la coordinació horària entre tots dos. En aquest sentit:

 

 

 

 

Þ    Móra d'Ebre - Tortosa

 

S'afegeixen dues expedicions diàries a les ja existents, una d'anada i una altra de tornada, per tal d'oferir serveis entre les dues capitals comarcals a totes les franges horàries. Així, amb les noves sortides, es podrà arribar a Tortosa abans de les 8.00 hores, i tornar des de Tortosa a les 14.30 hores, d'acord amb els horaris laborals i lectius.

 

L'oferta dels dies feiners augmentarà un 33%, i comptarà ara amb 6 expedicions totals, 3 d'anada i 3 de tornada, de dilluns a divendres, entre les 06.55 i les 18.07 hores.  L'oferta els caps de setmana es manté.

 

 

A més de les dues capitals de comarca, les millores introduïdes en aquesta línia que gestiona l'empresa Hispano de Fuente en Segures, SA, beneficien també els municipis de Móra la Nova, Ginestar, Rasquera, Benifallet, Xerta i Aldover, que veuran incrementada l'oferta disponible.

 

Þ    Riba-roja – Móra d'Ebre

 

S'incrementen 2 expedicions d'anada i 2 de tornada de dilluns a divendres en el servei que gestiona l'Empresa Plana, SL, per tal de cobrir les franges horàries on es pot concentrar més demanda de mobilitat. En total, el servei oferirà 4 expedicions d'anada i 5 de tornada.

 

D'altra banda, amb l'objectiu de vertebrar el territori amb la xarxa de transport públic, les noves expedicions estaran coordinades amb el servei de bus que enllaça Móra d'Ebre i Tortosa, perquè els usuaris dels municipis de Garcia, Vinebre, la Torre de l'Espanyol, Ascó, Flix i Riba-roja, per on discorre aquesta línia, disposin d'una nova connexió amb Tortosa, mitjançant aquest intercanvi.

 

Aquestes dues millores comporten una inversió per al 2009 de 54.395 euros.