Les set empreses australianes, sud-africanes i neozelandesa que participen en aquesta missió inversa estan relacionades amb la importació de productes gourment de qualitat que distribueixen tant en botigues especialitzades d'aquests païssos com també per mitjà del canal Horeca. En concret, entre els productes ebrencs pels quals han manifestat interès hi ha arròs, conserves de peix, pernil curat, plats precuinats, formatges, olives, oli d'oliva, formatges, vinagres, licors, conserves de bolets, xocolates i bombons.
El programa d'aquest activitat, desenvolupada els dies 17 i 19 de juny, s'ha iniciat amb una sessió informativa a la seu de la Cambra de Tortosa, on les empreses catalanes han presentat els seus productes i els potencials importadors han visitat una exposició amb diverses mostres dels seus productes. per mostrar els seus productes. La segona jornada s'ha dedicat a diverses rondes de contactes i reunions individuals per tal que les empreses puguin conèixer els diversos detalls de cadascun dels productes presentats.
A més, durant els dos dies d'estada les empreses importadores han participat en una mostra de productes gastronòmics a l'hotel Miami-Can Pons de Sant Carles de la Ràpita, i han visitat les muscleres i el parc natural del Delta de l'Ebre.
Segons ha explicat el vicepresident de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Maria Chavarria, "les empreses importadores venen d'uns mercats on, fins ara, la presència dels nostres productes ha estat escassa i on es perceben noves oportunitats de negoci". Chavarria ha afegit que "els consumidors d'aquests països manifesten un interès creixent pels productes de qualitat i molt especialment per l'oferta associada a la dieta mediterrània i han mostrat molt interès per establir relacions comercials amb les empreses que han participat en l'activitat".