Cercar en aquest blog

10/16/2009

Nou Reglament de la DOP Arròs del Delta de l'Ebre


 

Comunicat de Premsa

 

 

Nou Reglament de la DOP Arròs del Delta de l'Ebre

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha aprovat el nou Reglament de la Denominació d'Origen Protegida (DOP) Arròs del Delta de l'Ebre, derivat de l'adaptació de l'anterior a la Llei de Qualitat Agroalimentària 14/2003, i al Decret 285/2006, i la relació de municipis que correspon a la zona de producció, elaboració i envasat d'aquesta DOP, com publica avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

 

Aquest reglament forma part de la sèrie de reglaments de les Denominacions d'Origen Protegides (DOP) i de les Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP) que s'aniran publicant per tal d'adaptar-los a l'esmentada normativa. La principal novetat d'aquestes adaptacions rau en el canvi de personalitat jurídica dels consells reguladors que es constitueixen com a corporació de dret públic, i en el sistema de control i certificació d'IGP i DOP. Els reglaments també contemplen aspectes com els registres i inscripcions, la declaració de produccions, logotip, etiquetat, el control i certificació, el funcionament del consell regulador, els règims electoral i sancionador, i el finançament.

 

La zona de producció d'arròs emparat per la Denominació d'Origen Protegida Arròs del Delta de l'Ebre correspon a l'àmbit del Delta de l'Ebre que forma part de les comarques del Baix Ebre i el Montsià. En concret els municipis que en formen part són Deltebre i Sant Jaume d'Enveja, i una part dels termes de l'Aldea, l'Ampolla, Amposta, Camarles i Sant Carles de la Ràpita.

 

L'arròs amb aquesta DOP s'elabora amb arròs de l'espècie Oryza sativa L, de les varietats bahia, tebre, sénia, fonsa, bomba i montsianell, i serà exclusivament de la categoria extra.