Cercar en aquest blog

11/11/2009

300 persones de l'Ebre en la celebració de les Noces d'Or

El director dels Serveis Territorials de Governació a Terres de l'Ebre, Carles Pasqual, presidí ahir dimarts, 10 d'octubre, el sopar del Programa "Noces d'Or" amb la gent gran de les Terres de l'Ebre, a Santa Susanna (Maresme). Aquest programa homenatja les parelles que celebren els cinquanta anys de matrimoni o de convivència.

Les 150 parelles, uns 300 convidats, de Terres de l'Ebre provenien de les comarques del Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre i Terra Alta.  

El Programa "Noces d'Or", organitzat pel Departament de Governació, el va crear la Generalitat de Catalunya l'any 1989 i consisteix en una estada de cinc dies i quatre nits a Santa Susanna, on s'organitzen tot un conjunt d'activitats fonamentades en el fet convivencial de la parella. El Programa es basa en l'atenció i la dinamització de la gent gran i, alhora, suposa un reconeixement a les parelles que han viscut uns anys difícils de la nostra història recent i que han fet possible la construcció del nostre país amb el seu testimoni de convivència.